Abone Ol

11 Maaşlı Genel Müdür Görevinden Alındı

11 maaşla gündeme gelen Genel Müdür Fahrettin Poyraz görevden alındı; yerine Ziraat eski Genel Müdürü Hüseyin Aydın geldi

11 Maaşlı Genel Müdür Görevinden Alındı

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Genel Müdür Fahrettin Poyraz görevden alındı. Fahrettin Poyraz'ın yerine Ziraat eski Genel Müdürü Hüseyin Aydın geldi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"1581 sayılı kanunun 5.maddesine istinaden Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü olarak atanan Sayın Fahrettin Poyraz’ın genel müdürlük görevinden alınmasına, Sayın Hüseyin Aydın’ın Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü olarak atanmasına oy çokluğu ile karar verildi.”

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, alınan karar, Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne de bildirildi.

Fahrettin Poyraz 5 Aralık 2017 tarihinde Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olmuştu.

11 MAAŞ İDDİASI

Fahrettin Poyraz, 22, 23 ve 24'üncü dönem AKP Bilecik Milletvekili olarak görev yaptı. 24'üncü dönemde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüttü.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Fahrettin Poyraz'ın 11 yerden maaş aldığı iddiasını dile getirmişti.

Fahrettin Poyraz, daha önce 11 maaş aldığı iddialarıyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı:

“Yaklaşık 50 milyar liralık bir bütçe yönetiyorum… Kimi 50 dedi, kimi 100. Kimi 200 dedi… Normal genel müdürler ne maaş alıyorsa ben onu alıyorum. Yani öyle astronomik dönen bir maaş yok. Bakın piyasaya bir genel müdürü maaşı 20-25 bin liradan başlayıp… Mesela benim ölçeğimdeki bir genel müdür nerede vardır? Bir OYAK’ın başında vardır. Piyasada bir 50 milyar yöneten bir adam ne alıyor, bir bakın ondan sonra benim gibi bir adam kaç para alıyor bir tahmin edin.”

Fahrettin Poyraz'ın maaş aldığı yerler şöyleydi:

1-Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü

2- GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı

3-Tarım Kredi Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (TAREKSAV) Yönetim Kurulu Başkanı

4- Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Başkanı

5- Bereket Tekaful Yönetim Kurulu Başkanı

6- Bereket Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı

7- Bereket Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı

8- GÜBRETAŞ Maden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

9-Tarım Kredi Sera A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

10-Tarım Kredi ve Kooperatifleri ve Birlikleri Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

11- AKP eski milletvekili olarak emeklilik maaşı alıyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyondaki artış gündemdeyken birliğin marketinde yaptığı alışverişle gündeme gelmişti.

Erdoğan, İstanbul Kısıklı’daki Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yapması sonrası kameralara yaptığı açıklamada, fiyatların gayet uygun olduğunu söylemiş, konu sosyal medyada epey tartışılmıştı.

Recep Tayyip Erdoğan ayrıca, yaklaşık 4 ay önce 1000'e yakın Tarım Kredi Kooperatifi marketi açılacağını duyurmuştu.

HÜSEYİN AYDIN KİMDİR

Hüseyin Aydın, 1959 yılında Artvin'in Borçka ilçesinde doğdu. Lisans eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi'nde tamamlayan Hüseyin Aydın, meslek hayatına ise Ziraat Bankası'nda Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. Ziraat Bankası'nda çeşitli görevlerde bulunan Hüseyin Aydın, 2003-2005 tarihleri arasında Halk Bankası Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği ve 28.04.2004-12.11.2004 tarihleri arasında Mülga Pamukbank T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 14.04.2005-31.05.2005 tarihleri arasında Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yapan Aydın, 31.05.2005 tarihinde Halk Bankası Genel Müdürü oldu.

15 Temmuz 2011 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'ne atanan Hüseyin Aydın, geçen sene Mart ayında bu görevi devretmişti.

Hüseyin Aydın, aynı zamanda Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevini de yürütüyor.

Hüseyin Aydın evli ve iki çocuk babasıdır.

Odatv.com