Abone Ol

İki dünya savaşı gördü şimdi de koronayı yendi: 102‘lik İtalyan kahraman

Medyafaresi.com Dış Haberler - Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almışken bir sevindirici haber İtalya'dan geldi.

İki dünya savaşı gördü şimdi de koronayı yendi: 102‘lik İtalyan kahraman

Medyafaresi.com- Nilüfer Şensöz- Roma

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almışken bir sevindirici haber İtalya'dan geldi. 102 yaşındaki İtalyan Lina'nın hikayesi, sürekli ölüm haberlerinin geldiği İtalya'da büyük umut oldu.

1917 doğumlu  Lina iki dünya savaşından sağ çıktı ve son olarak koronavirüse yakalandı.  Lina koronavirüse yakalanınca hastaneye kaldırıldı ancak yoğun bakımda tedavi olmasına gerek kalmadan iyileşti ve hastaneden çıktı.

SÜPER NİNE KORONA OLUNCA NELER YAŞADI? 

Lina birkaç hafta önce yaşadığı huzurevinde kendini kötü hissediyordu. Kalp yetmezliği olan Lina, nefes almada zorluk çekiyordu. Doktorları yaptığı test sonucu koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı.  Lina hastaneye kaldırıldı.

Cenova'daki  San Martino di Genova hastanesi  Tıp ve Klinik İmmünoloji yetkilisi Raffaele De Palmai, " Bayan Lina yoğun bakıma  ihtiyaç duymadan iyileşti. Bunu da pek açıklamıyoruz. Hikayesi yaşadığımız bu fırtınalı dönemde bir umut oldu" dedi.

HASTANEDE DERGİLERİ OKUDU

Hastanede ona bakan doktorlardan Vera Sicbaldi, "Çok az umudumuz vardı, Koronavirüs yaşlıları daha çok etkiliyor. Lina'nın ne olduğunu ve hangi kötü hastalığı yenmeyi başardığını tam olarak anlayıp anlamadığını bilmiyorum. Dergileri okudu ve kendini bilgilendirdi ama bu acil durumdan tam olarak haberdar olmadığı izlenimine kapıldım. Lina'nın bu hastalığı yenmesi bizi de umutlandırdı. Çünkü  tedavi ettiğimiz hastaların yüzlerinde büyükanne ve büyükbabalarımızı veya ebeveynlerimizi görüyoruz, İşler ters gittiğinde bu durum bizim için de çok ağır ve üzücü ”.

ŞOV DÜNYASINDA PARLAK KARİYER

'Highlander' yani 'Ölümsüz' lakabı takılan Lina'nın çok hareketli bir hayat hikayesi var. İki Dünya savaşı gören Lina genç yaşta eşinde ayrılıyor. Lina bir oğluyla ABD'ye göç ediyor. Lina şov dünyasında parlak bir kariyeri oluyor.  Tam bir seyahat tutkunu olan Lina'nın hikayesi, bu dönemde tüm dünya için bir umut oldu.