Abone Ol

1 yaşındaki kıza tecavüz etti! Doktorun mesajını bütün dünya konuşuyor

Dünyada hepimizin arasında dolaşan insan görünümlü canavarlar var. Tecavüz edip insanları öldürüyorlar...

1 yaşındaki kıza tecavüz etti! Doktorun mesajını bütün dünya konuşuyor

Newsner'da yer alan habere göre, Şili’de gerçekleşen bir olay tüyler ürpertti. 30 yaşındaki bir adam 1.5 yaşındaki küçük kıza önce tecavüz etti sonra da öldürdü.Herkes suçlunun idam edilmesi gerektiğini düşünüyor.

1.5 yaşındaki Ambar Lazcano’nun son nefesini verdiği sırada yanında bulunan doktor ise suçlunun idam edilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Çocuk doktoru Alvaro Rematal, San Camilo Hastanesi’nde çalışıyor. Hastaneye çok kötü halde gelen Ambar Lazcano’yla o ilgilendi. Küçük kızın teyzesi ve erkek arkadaşı, çocuğun düştüğünü söyledi. Ancak doktor muayene sırasında gerçeğin farkına vardı.

Tecavüze uğrayan küçük kız hayatını kaybetti.

Annesi madde bağımlısı olduğundan minik Ambar’a teyzesi bakıyordu.

El Comercio’dan aktarılanlara göre dayısı yeğeninin velayetini almak istemiş ancak eşcinsel olduğu için buna izin verilmemiş.

Doktor Rematal, Facebook’ta yaptığı açıklamada küçük kızı gördüğünde yüreğinin nasıl parçalandığını anlattı. Yine de idamın gereksiz bir ceza olduğunu düşünüyor. Gönderisi on binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

Dr. Rematal’ın gönderisi:

Böylesine bir canavara sinirlenmek ve idam edilmesini istemek kolay.

Böyle insanlar idamı hakediyor. Amber Lazcano hastaneye getirildiğinde minik ellerini tuttum. Kulağına yaşaması gerektiğini söyledim.

‘Beni dinle! Yaşamalısın! Korkacak bir şey yok. Dünyada seni sevecek çok insan var. Dayıların, halaların, ambulansla seni taşıyanlar, hastanede seninle ilgilenenler…

Minik meleğin son nefesinin ardından hepimiz ağladık.

Bunu ona yapanın gereken cezayı almasını diliyoruz.

Amber son nefesini verdi. O sırada elini tutuyordum. Ne babası ne de papazım. Yanında birisi olması gerekiyordu.

Kimseyi öldürme meraklısı değilim. Öldürmek hiçbir sorunu çözmüyor. Bugün el ele vererek Amber ve onun gibi binlerce çocuğun başına böyle şeyler gelmesini engellemeliyiz.

İdam istemek kolay. İçimizdeki bu nefreti sevgiye dönüştürerek çocuklara yansıtmalıyız. Annesi ve babası olmayanlara, taciz ve tecavüze uğrayıp sessiz kalanlara yardım etmeliyiz.

Böylelikle bu tür canavarların önüne geçebiliriz. Canavarların ölümü bizi sadece bir anlığına rahatlatacaktır.

Ambar’ın başına gelenlerin hiçbir çocuğun ve insanın başına gelmemesi için var gücümüzle çalışmalıyız. Doktorun da söylediği gibi idam sadece bir kişinin hakettiği cezayı almasını sağlar. Geriye kalanlar için savaşmalıyız.

Kapak fotoğrafı Shutterstock’tan alınmıştır ve temsilidir.

(Newsner)