Abone Ol

1 milyar izlenen ilk metal müzik klibi Chop Suey oldu

Protect The Land” ve “Genocidal Humanoidz” şarkılarıyla 15 yıl sonra dinleyicileriyle buluşan System of a Down, şimdiyse bir klasiğiyle kırdığı rekorla gündeme geldi

1 milyar izlenen ilk metal müzik klibi Chop Suey oldu

Protect The Land” ve “Genocidal Humanoidz” şarkılarıyla 15 yıl sonra dinleyicileriyle buluşan System of a Down, şimdiyse bir klasiğiyle kırdığı rekorla gündeme geldi. 2001 tarihli “Toxicity” albümünde yer alan “Chop Suey!” şarkısının klibi, YouTube’da 1 milyar izlemeye ulaşan ilk metal müzik klibi oldu.

Gruba kariyerinin ilk Grammy adaylığını getiren “Chop Suey!”nin klibi, California’daki Oak Tree Inn adlı motelin otoparkında çekildi. System of a Down üyelerinin otoparka kurulan sahnedeki performansına bin 500 civarında dinleyicinin eşlik ettiği klip yönetmen Marcos Siega imzası taşıyor.

YouTube’a, orijinal yayın tarihinden sekiz yıl sonra, 2 Ekim 2009’da yüklenen “Chop Suey!”nin bu kadar fazla izlenmesinde hem nostaljik etkisinin hem de YouTube’un geniş bir kitle tarafından başlıca müzik dinleme platformu olarak kullanılmasının payı olduğu düşünülüyor.