Ekonomi

$ DOLAR
32,49 -0,05 %
€ EURO
34,97 0,14 %
BIST
9.717 -5,32 %
ALTIN
2.431,96 8,78 %
Emekli maaşına zamda senaryolar belli oldu! Olası oranlar ortaya çıktı… Emekli maaşına zamda senaryolar belli oldu! Olası oranlar ortaya çıktı… Milyonlarca memur ve emekli, maaş zammı için hükümetten yapılacak açıklamayı merakla bekliyor. Zam oranı 5 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verisinin ardından belirlenecek. Kademeli zam, refah payı artışı ve enflasyon farkı ile birlikte emeklilere üçlü bir zam planlanıyor.
Kulis: Merkez Bankası Başkanı Erkan, rezerv satışı yapılmayacak dedi Kulis: Merkez Bankası Başkanı Erkan, rezerv satışı yapılmayacak dedi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın 23 Haziran'da bankacılarla toplantısında döviz kurlarını baskılamak için rezerv satışı yapılmayacağı ve enflasyonla mücadelenin ilk öncelik olacağını söylediği belirtildi.
Borsada bayram uzayabilir": Hedef 6500 puan Borsada bayram uzayabilir": Hedef 6500 puan Hürriyet yazarı Zeynel Balcı, Borsa İstanbul'da seçimlerden sonra gerçekleşen yükselişin pazartesi gününden itibaren de devam edeceğini öngördü.
Elon Musk'tan Twitter kullanıcılarını isyan ettiren yeni kurallar Elon Musk'tan Twitter kullanıcılarını isyan ettiren yeni kurallar Elon Musk, sahibi olduğu Twitter'da kullanıcılar için gönderi sınırı getirdi. Twitter'da bir günde onaysız hesaplar 600 tweet, onaylı hesaplar ise 6000 tweet görüntüleyebileceğini sosyal medya hesabından duyurdu.
Apple tüm ürünlerine zam yaptı: En pahalı iPhone 90 bin TL'ye dayandı! Apple tüm ürünlerine zam yaptı: En pahalı iPhone 90 bin TL'ye dayandı! Apple Türkiye, yükselen dolar kurunun ardından bugün iPhone, MacBook ve iPad dahil tüm ürünlerine zam yaptı. Son zam ile birlikte en pahalı iPhone, 90 bin TL'ye dayandı. İşte yeni fiyat listesi...
Mehmet Şimşek'in dört dildeki bayram mesajı milliyetçileri kızdırdı Mehmet Şimşek'in dört dildeki bayram mesajı milliyetçileri kızdırdı AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek'in Kurban Bayramı'nı Kürtçe ve Arapça kutlamasına İYİ Parti ve Zafer Partisi çevrelerinden tepki geldi.
Acun Ilıcalı İrlanda futbol kulübü Shelbourne FC'yi satın aldı Acun Ilıcalı İrlanda futbol kulübü Shelbourne FC'yi satın aldı İrlanda Premier Lig ekibi Shelbourne FC'yi satın alan iş insanı Acun Ilıcalı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, İrlanda ekibi ile ilgili projelerinden bahsederken, "Eğer işler düzgün şekilde yapılırsa 16 bin - 20 bin arası seyirci potansiyeli var. Hull City'de yaptığımız gibi burada da işe gençleri dahil etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Paranın nabzını tutan ünlü ekonomist Atilla Yeşilada açıkladı: Dolar bu yaz 28 TL'yi aşmaz Paranın nabzını tutan ünlü ekonomist Atilla Yeşilada açıkladı: Dolar bu yaz 28 TL'yi aşmaz Ekonomist Atilla Yeşilada, 14 Mayıs seçimlerinden sonra yaklaşık 6,5 lira artan dolar kurunu değerlendirdi. Yeşilada, dolar/TL'nin turizm gelirlerinin etkisiyle bu yaz 28 lirayı geçmeyeceğini düşünüyor.
En düşük emekli maaşı 10 Bin TL oluyor, Memura yüzde 35-45 arası zam geliyor En düşük emekli maaşı 10 Bin TL oluyor, Memura yüzde 35-45 arası zam geliyor Ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine çıkarılacağını tahmin etti.
Ünlü ekonomist açıkladı: Dolar 26 TL ile 30 TL arasında dengesini bulacak Ünlü ekonomist açıkladı: Dolar 26 TL ile 30 TL arasında dengesini bulacak Türk Lirası’nın dolara karşı değer kaybı sürüyor. Dolar/TL kuru dün sabah 26.10 seviyesini aşarak yeniden rekor kırdı. Son bir ayda TL’deki değer kaybı hızlandı. TL, bu yılın başından beri dolara karşı yüzde 28’e varan bir değer kaybı yaşadı.
Çalışanların ücretindeki vergi dilimi zulmü bitiyor mu? Yeni yasa Ekim'de Meclise geliyor Çalışanların ücretindeki vergi dilimi zulmü bitiyor mu? Yeni yasa Ekim'de Meclise geliyor Türkiye ekonomisinin 2024-2026 dönemine ilişkin yol haritası niteliği taşıyan yeni Orta Vadeli Program için mesai başladı. Enflasyonla kesintisiz mücadele sürecek. Fahiş fiyat ve maliyetler düşürülecek. Çalışanların ücreti vergi dilimine takılmayacak. Vergi, sübvansiyonlar ve miras hukuku gözden geçirilecek. Brüt ücret ile çalışanların Gelir Vergisi Kanunu'ndaki ikinci dilimine girmesi önlenecek.
Sabah yazarından Reuters tepkisi: Başınıza Bilal Erdoğan kadar taş düşsün Sabah yazarından Reuters tepkisi: Başınıza Bilal Erdoğan kadar taş düşsün Sabah gazetesi yazarı Salih Tuna, haber ajansı Reuters'ın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkındaki haberini eleştirdiği yazısında, "Peki bu sersem sepet iddialarını neye dayandırıyorlar?" diye sordu.
Onur kırıcı hakaret: İşçilere bayram ikramiyesi olarak boş poşet verdiler Onur kırıcı hakaret: İşçilere bayram ikramiyesi olarak boş poşet verdiler Gaziantep’te faaliyet yürüten, bölgenin büyük sanayi kuruluşları arasında gösterilen bir ambalaj fabrikası bünyesinde bir yıldan az çalışan işçilere bayram ikramiyesi olarak sadece “poşet” verildiği ortaya çıktı.
Memur maaşı ve emekli aylığı için kritik tarih 3 Temmuz Memur maaşı ve emekli aylığı için kritik tarih 3 Temmuz Asgari ücret zammının ardından milyonlarca memur ve emekli, temmuzda yapılacak maaş düzenlemesini bekliyor. 6 aylık enflasyon oranı göz önüne alındığında refah payı ile birlikte emekli aylığı zammının yüzde 30-35 civarında olması bekleniyor.
Dolardaki yükseliş nereye kadar sürecek? Dolar 30 TL olacak mı? Dolardaki yükseliş nereye kadar sürecek? Dolar 30 TL olacak mı? Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak tekrardan ekonominin başına geçmesi, hükümetin ekonomide şimdiye kadar izlediği politikalarda kademeli olarak değişiklik yapması beklentisine yol açmıştı.
İki Dev Otomobil markası daha dolar ve euro zammı yaptı: İşte zamlı fiyatlar İki Dev Otomobil markası daha dolar ve euro zammı yaptı: İşte zamlı fiyatlar Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, Scoda ve Fiat'ın 5 modeline zam geldiğini duyurdu.
Saray'dan Reuters'in Bilal Erdoğan haberine sert tepki Saray'dan Reuters'in Bilal Erdoğan haberine sert tepki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Reuters haber ajansının bugün, özel dosya başlığıyla abonelerine servis ettiği ve Sayın Cumhurbaşkanımızın oğlu Sayın Bilal Erdoğan'a yönelik mesnetsiz iddialarla dolu bir senaryodan müteşekkil sözde haber; gazetecilik tarihi açısından hem kara bir lekedir hem de 171 yıllık bir medya kuruluşunun kendini açıkça küçük düşürmesinin acınası bir örneğidir." ifadelerini kullandı.