Ekonomi

$ DOLAR
32,60 0,12 %
€ EURO
34,78 0,05 %
BIST
9.454 -70,59 %
ALTIN
2.497,02 12,54 %
Memur maaşı ve emekli aylığı için kritik tarih 3 Temmuz Memur maaşı ve emekli aylığı için kritik tarih 3 Temmuz Asgari ücret zammının ardından milyonlarca memur ve emekli, temmuzda yapılacak maaş düzenlemesini bekliyor. 6 aylık enflasyon oranı göz önüne alındığında refah payı ile birlikte emekli aylığı zammının yüzde 30-35 civarında olması bekleniyor.
Dolardaki yükseliş nereye kadar sürecek? Dolar 30 TL olacak mı? Dolardaki yükseliş nereye kadar sürecek? Dolar 30 TL olacak mı? Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak tekrardan ekonominin başına geçmesi, hükümetin ekonomide şimdiye kadar izlediği politikalarda kademeli olarak değişiklik yapması beklentisine yol açmıştı.
İki Dev Otomobil markası daha dolar ve euro zammı yaptı: İşte zamlı fiyatlar İki Dev Otomobil markası daha dolar ve euro zammı yaptı: İşte zamlı fiyatlar Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, Scoda ve Fiat'ın 5 modeline zam geldiğini duyurdu.
Saray'dan Reuters'in Bilal Erdoğan haberine sert tepki Saray'dan Reuters'in Bilal Erdoğan haberine sert tepki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Reuters haber ajansının bugün, özel dosya başlığıyla abonelerine servis ettiği ve Sayın Cumhurbaşkanımızın oğlu Sayın Bilal Erdoğan'a yönelik mesnetsiz iddialarla dolu bir senaryodan müteşekkil sözde haber; gazetecilik tarihi açısından hem kara bir lekedir hem de 171 yıllık bir medya kuruluşunun kendini açıkça küçük düşürmesinin acınası bir örneğidir." ifadelerini kullandı.
Dolar, Türk lirası karşısında en yüksek seviyesini gördü; 26 TL Dolar, Türk lirası karşısında en yüksek seviyesini gördü; 26 TL Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından ilk kez 25 lirayı aşan dolar, 26.02272'yi görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
Cumhuriyet'in THY ve Türk Telekom satılacak iddiası jet hızıyla yalanlandı Cumhuriyet'in THY ve Türk Telekom satılacak iddiası jet hızıyla yalanlandı Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet gazetesinin; ekonomi yönetiminin THY, Türk Telekom, BOTAŞ gibi kurumların satışını yapmaya hazırlandığına yönelik haberini yalanladı.
Optimar'ın sahibi Kılıçdaroğlu PKK’nın adayıdır demişti: RTÜK'ten milyonluk ihaleyi kaptı Optimar'ın sahibi Kılıçdaroğlu PKK’nın adayıdır demişti: RTÜK'ten milyonluk ihaleyi kaptı Bir programda stüdyoyu karıştırıp “Kılıçdaroğlu PKK’nin adayıdır” diyen ‘Araştırmacı’ Daşdemir’in şirketi Optimar Araştırma bir ihale daha kaptı. RTÜK, Daşdemir’in şirketiyle 1 milyon 300 bin TL’lik sözleşme imzaladı.
Asgari ücrette vergi istisnası nasıl hesaplanıyor? Asgari ücrette vergi istisnası nasıl hesaplanıyor? Asgari ücretteki yüzde 34.04’lük zammın ardından damga ve gelir vergisi istisnasını da artırıyor. İstisna aynı ayda yapılan ücret ve ücret sayılan ödemelerin toplamına bir kez uygulanacak.
Cumhuriyet: Ekonomi yönetimi; THY, Türk Telekom ve Botaş gibi kurumların satışı için analizde Cumhuriyet: Ekonomi yönetimi; THY, Türk Telekom ve Botaş gibi kurumların satışı için analizde İktidara geldiği 2002 yılından bu yana 200’ün üzerinde kamu varlığını 60 milyar dolar gelir elde ederek özelleştiren AKP’nin, ekonomiyi düze çıkarma planında yine satış olacağı öne sürüldü.
TOGG'a övgüler dizen Hakkı Alkan Tesla otomobil aldığını duyurdu TOGG'a övgüler dizen Hakkı Alkan Tesla otomobil aldığını duyurdu Yerli üretim TOGG aracı için çektiği övgü dolu videolarla dikkatleri üzerine çeken Alkan, yeni paylaştığı videoda Tesla otomobil satın aldığını duyurdu.
Kılıçdaroğlu: Rüşvet aldığı için mi tutuklandı, rüşveti paylaşmadığı için mi? Kılıçdaroğlu: Rüşvet aldığı için mi tutuklandı, rüşveti paylaşmadığı için mi? Kılıçdaroğlu, Twitter paylaşımında, "Türkiye Varlık Fonu, Saray hükümetinin her türlü denetimden uzak tuttuğu kara kutusudur.
Türkiye'de süper lüks araçlar için 2025 sonuna kadar bekleme listeleri oluştu Türkiye'de süper lüks araçlar için 2025 sonuna kadar bekleme listeleri oluştu Gazete Oksijen yazarı Mete Tansu, lüks otomobil satışlarının ilk 5 ayda yüzde 54 arttığını belirterek, "Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) verilerine göre, premium otomobil pazarı ilk 5 ayda yüzde 51, E segment yüzde 75 ve süper lüks yüzde 54 büyüdü. Markaların performansına baktığımızda üç haneli sıçramalar dikkat çekti.
Murat Ülker Fenerbahçe'ye tam 500 milyon dolar vermiş Murat Ülker Fenerbahçe'ye tam 500 milyon dolar vermiş Fenerbahçe başkanlığı için adı geçen iş insanı Murat Ülker, katıldığı bir YouTube kanalında kulübe yarım milyar dolar bağışladığını söyledi. Ülker ayrıca başkanlık için aday olmayacağını da belirtti.
Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan neden tutuklandı? Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan neden tutuklandı? Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve iş insanı Bülent Göktuna’nın, 25 milyon dolarlık bir komisyona aracılık ederek devleti zarara uğrattıkları gerekçesi ile tutuklandığı ortaya çıktı.
Acun Ilıcalı'nın uçağının uçuş masrafı duyanları şoke etti: Her seferde 100 Bin Dolar Acun Ilıcalı'nın uçağının uçuş masrafı duyanları şoke etti: Her seferde 100 Bin Dolar Acun Ilıcalı verdiği röportajda yaptığı harcamalarını anlattı. Yılın pek çok zamanını farklı ülkelerde geçiren Acun en çok uçak masrafından yakındı. İşte Acun Ilıcalı’nın uçak masrafına dair tüm detaylar…
Böyle patronlar da var: Skoda Türkiye çalışanlarına 25 Maaş ikramiye Böyle patronlar da var: Skoda Türkiye çalışanlarına 25 Maaş ikramiye Skoda Türkiye distribütörü Yüce Auto A.Ş patronu Ahmet Yüce, geçen yıl tüm çalışanlarına 25 maaş ikramiyesi vermişti. Bu yıl da 25 maaştan fazla ikramiye vereceğini açıkladı.
Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'dan enflasyon mesajı Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'dan enflasyon mesajı Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'da bankaların yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantı 1 buçuk saat sürdü.