Ekonomi

$ DOLAR
32,51 -0,03 %
€ EURO
34,91 0,09 %
BIST
9.699 -23,44 %
ALTIN
2.451,95 28,77 %
İnternet, yüzde 70 zamlandı İnternet, yüzde 70 zamlandı Türk Telekom, referans veri akış erişim(VAE) tarifelerinde fiyat güncellemesi yaptı. Türkiye’nin 81 ilinde hizmet verebilen tek toptan internet hizmet sağlayıcısı konumunda olan Türk Telekom’un bu tarife güncellemesi, tüketici açısından internet hizmetlerinde yüzde 70 zam anlamına geliyor.
Alkolden alınan ÖTV, 12 yılda yüzde 1543 arttı Alkolden alınan ÖTV, 12 yılda yüzde 1543 arttı Vergi uzmanı Ozan Bingöl, son 12 yılda içkilerden alınan vergi oranını kıyasladı
Denge bozuldu: Maaşta çok büyük adaletsizlik var Denge bozuldu: Maaşta çok büyük adaletsizlik var Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın seçilmiş ücret ve aylıklara dair göstergeleri içeren tablosu, maaş, ücret ve aylıklar arasındaki adaletsizliği gözler önüne serdi.
Çalışanlarına 25 maaş ikramiye veren patron konuştu Çalışanlarına 25 maaş ikramiye veren patron konuştu "Çalışanlarına 25 maaş ikramiye veren patron" olarak bilinen Skoda'nın Türkiye Distribütörü, Yüce Auto'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, "Bak ben ne simitçilikten ne de boyacılıktan geliyorum. Dededen, babadan varlıklı doğmuşum. Ama kendilerine bir hikaye yaratıp, ben simitçilik yapıp, boyacılık yapıp bu durumlara geldik diyenleri hiç anlamıyorum. Madem yokluktan geldiniz, niye yokluktan gelen çalışma arkadaşlarınızı eziyorsunuz. Onlarla zenginliğinizi paylaşmıyorsunuz?"
Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu'ndan para ödemeyi kesen CHP'ye sert tepki Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu'ndan para ödemeyi kesen CHP'ye sert tepki CHP, Halk TV arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı fesih edildiğini duyurmuştu. Karar ilişkin Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'ndan açıklama geldi.
İlaç fiyatına Euro kur farkı zammı: İlaçlara yüzde 30,5 zam geldi İlaç fiyatına Euro kur farkı zammı: İlaçlara yüzde 30,5 zam geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı Resmi Gazete'deki karara göre, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk lirası cinsinden 1 euro değeri, temmuzda yüzde 30,5 oranında artırıldı.
Katar Şeyhi Trabzonspor'u satın almak için değerinin 7 katı para teklif etmiş Katar Şeyhi Trabzonspor'u satın almak için değerinin 7 katı para teklif etmiş Katar Şeyhi Tamim bin Hamad'ın, Trabzonspor'u satın almak için değerinin 7 katını teklif ettiği iddia edildi.
Almanya bizi kıskanıyor: Sabiha Gökçen Havalimanında bir simit 203 lira Almanya bizi kıskanıyor: Sabiha Gökçen Havalimanında bir simit 203 lira İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yapılan alışverişin fişi sosyal medyada paylaşıldı. Fiyatların yüksekliği, vatandaşların tepkisine neden oldu.
CHP Halk TV'ye para akışını kesti: CHP'den tek taraflı fesih CHP Halk TV'ye para akışını kesti: CHP'den tek taraflı fesih CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı fesih edildiğini duyurdu.
İstanbul'da ulaşıma zam yolda: Tam bilet 15,5 TL oluyor İstanbul'da ulaşıma zam yolda: Tam bilet 15,5 TL oluyor Akaryakıt fiyatlarında ciddi yükseliş yaşanırken, İstanbul'da toplu taşımaya zam yapılması için UKOME'de yapılan toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 57 oranında zam istediği, bakanlığın ise oranı yüksek bulduğu belirtildi.
Ek MTV'de 'tarih' ayrıntısı: Kimler ödeyecek? Ek MTV'de 'tarih' ayrıntısı: Kimler ödeyecek? Ek MTV'de ayrıntılar belli oldu. Devir işlemleri düzenlemenin yürürlüğe girdiği 15 Temmuz tarihinden önce yapılmışsa aracı alan, bu tarihten sonra yapılan satış için ise aracı satan sorumlu olacak.
Yeni Şafak gazetesi faiz artışını böyle servis etti: Bu son olsun! Yeni Şafak gazetesi faiz artışını böyle servis etti: Bu son olsun! Yeni Şafak gazetesi, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 15'ten yüzde 17,5'a yükseltmesini "Bu son olsun" başlığıyla servis etti.
Ünlü ekonomist Daron Acemoğlu'ndan çarpıcı yorum: Belki seçime kadar.. Ünlü ekonomist Daron Acemoğlu'ndan çarpıcı yorum: Belki seçime kadar.. Dünyaca ünlü Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Merkez Bankası’nın faizi 250 baz puan artırarak yüzde 17,5’e çekmesini ‘endişe verici’ buldu. Acemoğlu’na göre iktidar ekonomiyi yerel seçimlere kadar bile ‘tutamayabilir.’
Faizin en fazla yüzde 22'ye kadar yükseltilmesine izin verilecek Faizin en fazla yüzde 22'ye kadar yükseltilmesine izin verilecek Faizdeki artış, hazirandan sonra temmuz ayında da beklentilerin altında kalmıştı
Erdoğan'dan çok düşük kalan emekli maaş zamlarıyla ilgili son dakika açıklaması Erdoğan'dan çok düşük kalan emekli maaş zamlarıyla ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Emekliler noktasında yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu” dedi. “Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık” diyen Erdoğan, “Biz memurumuza, çalışanımıza, emeklimize bu zamları yaparken, bazı fırsatçı, açgözlüler de adeta vatandaşın cebine elini uzatıyor. Bu fırsatçılara izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bedelli askerlik ücreti resmen açıklandı: 122 Bin 351 Lira Bedelli askerlik ücreti resmen açıklandı: 122 Bin 351 Lira Memur maaş artışlarının belli olmasıyla gözler bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağına çevrilmişti. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bedelli askerlik ücretinin 122 bin 351 lira 4 kuruş olduğu belirtildi.
Merkez Bankası gaza bastı: Faizi yüzde 17,5'a yükseltti Merkez Bankası gaza bastı: Faizi yüzde 17,5'a yükseltti Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faiz kararını açıkladı.