Ekonomi

$ DOLAR
32,59 0,07 %
€ EURO
34,85 0,19 %
BIST
9.645 -48,44 %
ALTIN
2.419,07 -13,77 %
Yandaş Sabah yazarının iddiası: Erdoğan Şimşek ve Erkan'ın kulağını çekmiş Yandaş Sabah yazarının iddiası: Erdoğan Şimşek ve Erkan'ın kulağını çekmiş İktidara yakın Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Şimşek ve Merkez Bankası ekibine, 'yüksek faize ilişkin' dikkatli olmalarını söylemiş, ekonomide viraja sert girmeyip, virajı geniş almalarını tavsiye etmiş durumda" dedi.
CHP medyasında bomba gelişme: KRT'yi kim satın alıyor? CHP medyasında bomba gelişme: KRT'yi kim satın alıyor? Muhalefet cephesinde yaşanan 'değişim' tartışmalarının ardından CHP'nin Halk TV'ye yaptığı 'fesih' hamlesi gündeme bomba gibi düşmüştü. CHP medyasının bir diğer kanalı KRT de satış görüşmelerine başladı.
Al sana Türkiye Yüzyılı: Dünyadaki en adaletsiz vergi sistemi Türkiye'de Al sana Türkiye Yüzyılı: Dünyadaki en adaletsiz vergi sistemi Türkiye'de Türkiye’deki vergi sistemi giderek daha adaletsiz hale geliyor. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü üyesi diğer ekonomilerle karşılaştırıldığında, devletin zengin, fakir herkesten tüketimleri üzerinden aldığı KDV ve ÖTV gibi ‘dolaylı’ vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki payında Türkiye ilk sırada geliyor.
Fitch'ten çarpıcı Türkiye ekonomisi analizi: Belirsizlik devam ediyor Fitch'ten çarpıcı Türkiye ekonomisi analizi: Belirsizlik devam ediyor Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, TCMB'nin faiz artırmasının yeni ekonomi ekibinin hedefleriyle uyumlu olduğunu ancak kademeli yaklaşım nedeniyle politika yapıcıların belirsizliği azaltmada zorlanabileceğini belirtti.
Cemal Enginyurt'tan yeni iddia: 410 bin TL alan bakan yardımcısı var Cemal Enginyurt'tan yeni iddia: 410 bin TL alan bakan yardımcısı var Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt, emekli olup devam ettiği milletvekilliğinden aldığı maaşın 147 bin TL olduğunu açıklaması gündem olmuş ve tepkiler gelmişti. Günler sonra Enginyurt gelen açıklamalara tepki gösterdi. 300 milletvekilinin bu maaşı aldığını ifade eden Enginyurt, bir bakan yardımcısının ayda 410 bin lira maaş aldığını öne sürdü.
Benzine 2 liralık zam! Bu geceden itibaren 37 liraya dayanacak Benzine 2 liralık zam! Bu geceden itibaren 37 liraya dayanacak Başta benzin litre fiyatı ve motorin fiyatları olmak üzere akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan brent petroldeki ve dolardaki yükseliş, yeni bir zamma yol açtı. Mazot için gelen son 1,55 TL’lik zammın ardından benzin grubunda da bu gece artış yaşanacak. Akaryakıtta ÖTV artırımı ile gelen zamların ardından Avrupa’da iki ülke hariç asgari ücretle en az akaryakıt alınabilen ülkenin de Türkiye olduğu belirlendi. İşte haberin detayları ile İstanbul, Ankara, İzmir mazot-benzin fiyatı.
Katar, LC Waikiki'ye ortak olmak için teklif yaptı Katar, LC Waikiki'ye ortak olmak için teklif yaptı Dünya yazarı Kerim Ülker, giyim mağazası LC Waikiki'ye AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez ziyaretlerinin ardından bölgeden "yoğun bir ilgi" olduğunu yazdı. Ülker, teklifte bulunan ülkenin Katarlı bir şirket olduğunu kaydetti.
İnternet, yüzde 70 zamlandı İnternet, yüzde 70 zamlandı Türk Telekom, referans veri akış erişim(VAE) tarifelerinde fiyat güncellemesi yaptı. Türkiye’nin 81 ilinde hizmet verebilen tek toptan internet hizmet sağlayıcısı konumunda olan Türk Telekom’un bu tarife güncellemesi, tüketici açısından internet hizmetlerinde yüzde 70 zam anlamına geliyor.
Alkolden alınan ÖTV, 12 yılda yüzde 1543 arttı Alkolden alınan ÖTV, 12 yılda yüzde 1543 arttı Vergi uzmanı Ozan Bingöl, son 12 yılda içkilerden alınan vergi oranını kıyasladı
Denge bozuldu: Maaşta çok büyük adaletsizlik var Denge bozuldu: Maaşta çok büyük adaletsizlik var Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın seçilmiş ücret ve aylıklara dair göstergeleri içeren tablosu, maaş, ücret ve aylıklar arasındaki adaletsizliği gözler önüne serdi.
Çalışanlarına 25 maaş ikramiye veren patron konuştu Çalışanlarına 25 maaş ikramiye veren patron konuştu "Çalışanlarına 25 maaş ikramiye veren patron" olarak bilinen Skoda'nın Türkiye Distribütörü, Yüce Auto'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, "Bak ben ne simitçilikten ne de boyacılıktan geliyorum. Dededen, babadan varlıklı doğmuşum. Ama kendilerine bir hikaye yaratıp, ben simitçilik yapıp, boyacılık yapıp bu durumlara geldik diyenleri hiç anlamıyorum. Madem yokluktan geldiniz, niye yokluktan gelen çalışma arkadaşlarınızı eziyorsunuz. Onlarla zenginliğinizi paylaşmıyorsunuz?"
Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu'ndan para ödemeyi kesen CHP'ye sert tepki Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu'ndan para ödemeyi kesen CHP'ye sert tepki CHP, Halk TV arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı fesih edildiğini duyurmuştu. Karar ilişkin Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'ndan açıklama geldi.
İlaç fiyatına Euro kur farkı zammı: İlaçlara yüzde 30,5 zam geldi İlaç fiyatına Euro kur farkı zammı: İlaçlara yüzde 30,5 zam geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı Resmi Gazete'deki karara göre, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk lirası cinsinden 1 euro değeri, temmuzda yüzde 30,5 oranında artırıldı.
Katar Şeyhi Trabzonspor'u satın almak için değerinin 7 katı para teklif etmiş Katar Şeyhi Trabzonspor'u satın almak için değerinin 7 katı para teklif etmiş Katar Şeyhi Tamim bin Hamad'ın, Trabzonspor'u satın almak için değerinin 7 katını teklif ettiği iddia edildi.
Almanya bizi kıskanıyor: Sabiha Gökçen Havalimanında bir simit 203 lira Almanya bizi kıskanıyor: Sabiha Gökçen Havalimanında bir simit 203 lira İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yapılan alışverişin fişi sosyal medyada paylaşıldı. Fiyatların yüksekliği, vatandaşların tepkisine neden oldu.
CHP Halk TV'ye para akışını kesti: CHP'den tek taraflı fesih CHP Halk TV'ye para akışını kesti: CHP'den tek taraflı fesih CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı fesih edildiğini duyurdu.
İstanbul'da ulaşıma zam yolda: Tam bilet 15,5 TL oluyor İstanbul'da ulaşıma zam yolda: Tam bilet 15,5 TL oluyor Akaryakıt fiyatlarında ciddi yükseliş yaşanırken, İstanbul'da toplu taşımaya zam yapılması için UKOME'de yapılan toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 57 oranında zam istediği, bakanlığın ise oranı yüksek bulduğu belirtildi.