Ekonomi

$ DOLAR
32,50 0,03 %
€ EURO
34,69 -0,04 %
BIST
9.693 168,87 %
ALTIN
2.499,53 15,04 %
Emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye iddiası: Masada 5 bin lira rakamı üzerinde uzlaşı sağlandı Emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye iddiası: Masada 5 bin lira rakamı üzerinde uzlaşı sağlandı Emeklilere ek zam için çalışmalar sürerken kulislerde, Cumhuriyet'in 100. yılı sebebiyle emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye verileceği yönünde iddialar konuşuluyor. Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı bildirildi.
Turkcell oldu AKPCELL: Bir zamanların göz bebeği Turkcell'in başına kimler atandı? Turkcell oldu AKPCELL: Bir zamanların göz bebeği Turkcell'in başına kimler atandı? Yönetim değişikliğine giden Turkcell'de eski Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Şenol Kazancı şirketin yönetim kurulu başkanı, Erdoğan'ın dün görevine son verdiği iddia edilen başdanışman ve eski AKP'li vekil Ayşe Nur Bahçekapılı ise yönetim kurulu üyesi oldu.
Adalet diri diri yakıldı: Madımak Katliamı davası düşürüldü Adalet diri diri yakıldı: Madımak Katliamı davası düşürüldü Son dakika haberi... Madımak Katliamı davasında duruşma savcısı, zamanaşımının uygulanmasını ve davanın düşmesini istedi. Mütalaanın ardından ara veren mahkeme heyeti, davanın zamanaşımından düşmesine karar verdi.
En düşük emekli maaşına Ekim’de seyyanen zam olacak mı? En düşük emekli maaşına Ekim’de seyyanen zam olacak mı? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek en düşük emekli maaşı düzenlemesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Bu açıklamanın ardından “Emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı?” sorusu milyonlarca SGK- Bağ-Kur ve memur emeklisi tarafından merak edilirken, tüm gözler yeniden 1 Ekim’de faaliyetlerine başlayacak Meclis’e çevrildi.
Körfez sermayesi otoyollara geliyor; THY'nin satışı gündemde değil Körfez sermayesi otoyollara geliyor; THY'nin satışı gündemde değil Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Çanakkale Otoyolu projelerinden hisse alınabileceği aktarıldı
Ebebek hisselerine tedbir getirildi Ebebek hisselerine tedbir getirildi Ebebek payları, halka arzdan sonra bir haftada yüzde 60 yükseldi
Eski emniyet müdürleri Sabri Uzun ve Hanefi Avcı'nın hakları iade edildi Eski emniyet müdürleri Sabri Uzun ve Hanefi Avcı'nın hakları iade edildi Rütbeleri sökülen, silahlarına el konulan ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait binalara girişleri yasaklanan eski emniyet müdürleri Sabri Uzun ve Hanefi Avcı, haklarını geri aldı.
Netflix, Türkiye’deki abonelik ücretlerine zam yaptı Netflix, Türkiye’deki abonelik ücretlerine zam yaptı Netflix, Türkiye’de abonelik ücretlerine zam yaptı. 2022 yılı içerisinde iki defa fiyat artışı gerçekleştiren Netflix 2023'ün de ikinci zam sonrasında en düşük paket fiyatı yüzde 56.25 oranda arttı.
AKARYAKIT FİYATLARI SON DAKİKA: Motorin fiyatı 40 TL'yi aştı AKARYAKIT FİYATLARI SON DAKİKA: Motorin fiyatı 40 TL'yi aştı Akaryakıt fiyatları başta benzin ve motorin olmak üzere petrol fiyatları ile yön bulmaya devam ederken son fiyat artışıyla birlikte bir ilk yaşandı. Benzin fiyatı yerinde kalsa da bu gece yarısından itibaren motorin litre fiyatlarına zam geldi ve 40 lirayı aştı. Peki 13 Eylül 2023 güncel akaryakıt fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir güncel mazot-benzin fiyatı…
İşte Apple'ın tanıtacağı iPhone 15'in Türkiye fiyatları İşte Apple'ın tanıtacağı iPhone 15'in Türkiye fiyatları Dünyanın gözü Apple'ın bugün düzenleyeceği etkinlikte tanıtacağı yeni ürünlere çevrilirken, lansmanda tanıtılacak akıllı telefon serisi iPhone 15'in fiyatları da basına sızdı.
EYT emeklilerine emlak vergisi muafiyeti: Emekliler nasıl başvuracak? EYT emeklilerine emlak vergisi muafiyeti: Emekliler nasıl başvuracak? Emeklilere 200 metrekareden küçük tek konut için emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar bu muafiyetten nasıl yararlanacak? Uygulama ne zaman başlıyor? İşte detaylar…
Motorine ve benzine büyük zam Motorine ve benzine büyük zam Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar, akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Motorine ve benzine bu gece zam gelmesi bekleniyor.
Turkcell yönetiminde deprem: Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan neden istifa etti? Turkcell yönetiminde deprem: Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan neden istifa etti? Turkcell Genel Müdürü olarak 2019'dan bu yana görev yapan Murat Erkan, sosyal medya hesabından görevinden ayrıldığını açıkladı. Erkan’ın kararı, şirket tarafından KAP’a bildirildi. Erkan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şöyle dedi:
Erdoğan Şimşek'e en düşük emekli maaşı için talimat vermiş: Diğer emeklilere zam yok mu? Erdoğan Şimşek'e en düşük emekli maaşı için talimat vermiş: Diğer emeklilere zam yok mu? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV ekranlarında ekonomiye ilişkin soruları yanıtladı. Geçtiğimiz hafta açıklanan Orta Vadeli Plan (OVP) hedeflerine ilişkin konuşan Şimşek “Hedefimizi 3 yıl sonunda enflasyonu tek haneye düşürmek, geçmişte yaptık yine yapacağız” dedi.
Eskiden 3 Ferrari almaya yeten 1 Milyonluk ödülle bugün Fiat Egea alınamıyor Eskiden 3 Ferrari almaya yeten 1 Milyonluk ödülle bugün Fiat Egea alınamıyor Gazeteci-yazar Fatih Altaylı, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında bir yarışmacının 1 milyonu kazanması üzerinden, ödülün yıllar içindeki değer kaybını örnekler üzerinden açıkladı.
Ekonomi yazarı Erdal Sağlam: Nisan ayında faizler yüzde 50'nin üzerine çıkabilir Ekonomi yazarı Erdal Sağlam: Nisan ayında faizler yüzde 50'nin üzerine çıkabilir 10Haber ekonomi yazarı Erdal Sağlam, yerel seçimlerden sonra politika faizini çok daha yüksek oranda artırılacağını beklediğini söylerken, "Nisan ayındaki toplantı büyük ihtimalle radikal kararların alınacağı bir dönemin başlangıcı olacak. Bu toplantıda politika faizinin yüzde 50’nin üzerine çıkması beklenebilir. Aynı şekilde kurlarda seçime kadar küçük artışlar yapılıp, seçimden sonra yüksek oranlı artış beklenebilir" yorumunu yaptı.
Kim Milyoner Olmak İster'de 1 Milyon kazandı, araba bile alamıyor Kim Milyoner Olmak İster'de 1 Milyon kazandı, araba bile alamıyor Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 10 Eylül Pazar akşamı yayınlanan bölümünde yarışan Rabia Birsen Güvercin, programa damga vurdu. Milyonluk soruya gelen yarışmacı Güvercin, başarı hikayesiyle de dikkat çekti.