Ekonomi

$ DOLAR
32,50 0,03 %
€ EURO
34,69 -0,04 %
BIST
9.693 168,87 %
ALTIN
2.499,53 15,04 %
Taliban'la Türkiye arasında dikkat çeken görüşme Taliban'la Türkiye arasında dikkat çeken görüşme Taliban'la Türkiye arasında dikkat çeken görüşme: Türkiye'deki Afgan göçmenlerin yasallaştırılması ve çalışma vizesi talebi
AKP'nin emeklilik oyunu: O miktar Emekli maaşlarına yansımayacak! AKP'nin emeklilik oyunu: O miktar Emekli maaşlarına yansımayacak! Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, yeni yılda emekli olacaklara ilişkin uyarılarda bulundu. Karakaş, "Memurlar emekli olurken bu ödemeyi emekli aylıklarında göremeyecekler" dedi.
Evsahiplerinden aylık ve yıllık peşine ayrı tarife Evsahiplerinden aylık ve yıllık peşine ayrı tarife Kirayı yıllık isteyen ev sahipleri peşin ve aylık ödeme için iki farklı tarife oluşturdu. Hızla artan "tarifeli kira modelinde" 12 ay peşin ödeme ile aylık ödeme arasındaki fiyat farkı yüzde 20’lere ulaştı.
Yeni yılda emekli olacak memurlara seyyanen zam uyarısı Yeni yılda emekli olacak memurlara seyyanen zam uyarısı Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, yeni yılda emekli olacak memurların, Temmuz ayında verilen 8 bin 77 liralık seyyanen zamdan faydalanamayacağına dikkat çekti.
Forbes dergisinde dikkat çeken Hafize Gaye Erkan detayı Forbes dergisinde dikkat çeken Hafize Gaye Erkan detayı Ekonomi dergisi Forbes, 2024'te takip-dikkat edilmesi edilmesi gereken kadınları duyurdu. Listede Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın da ismi yer aldı.
Asgari ücret için Bakan Şimşek, Erdoğan'a tepkili iddiası Asgari ücret için Bakan Şimşek, Erdoğan'a tepkili iddiası Gazeteci Deniz Zeyrek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in asgari ücret ve emekli ikramiyesi konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepkili olduğunu iddia etti.
Tatlı devi Tatbak’a kayyum atandı Tatlı devi Tatbak’a kayyum atandı Türkiye’nin önde gelen gıda üretim fabrikalarına sahip olan Tatbak grup şirketlerinde, büyük ortak Zeki Doruk ile diğer ortak İsa Albayrak arasında çıkan anlaşmazlıklar sebebiyle İsa Albayrak, şirketlerden ayrılmak ve ortaklık payını almak için İstanbul Anadolu Adliyesi’nde ticari davalar açtı.
Turizm firmalarından Suudi Arabistan'a Süper Kupa tur paketi: Umre üzeri maç 45 bin TL Turizm firmalarından Suudi Arabistan'a Süper Kupa tur paketi: Umre üzeri maç 45 bin TL 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa Finali için turizm firmaları maç ve umre paketini birleştirdi.
Deniz Zeyrek'ten asgari ücret kulisi: Tek zam olmasaydı 15 Bin 800 TL olacaktı Deniz Zeyrek'ten asgari ücret kulisi: Tek zam olmasaydı 15 Bin 800 TL olacaktı Gazeteci Deniz Zeyrek, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili yeni bir kulis bilgisi paylaştı.
Bankaların vadeli hesaplardaki Mevduat faizleri yüzde 50'ye yaklaştı Bankaların vadeli hesaplardaki Mevduat faizleri yüzde 50'ye yaklaştı Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 1 Aralık ile biten haftada 19,6 milyar lira artarak 14 trilyon 585 milyar liraya yükseldi.
BluTV satıldı! Warner Bros Blu TV'yi ne yapacak? BluTV satıldı! Warner Bros Blu TV'yi ne yapacak? Dizi ve sinema filmleri yayınlayan dijital içerik platformu BluTV, dünya devi Warner Bros şirketine satıldı. Warner Bros geçen sene Blu TV'nin hisselerinin bir bölümünü satın almıştı.
500 TL’lik banknot ne zaman geliyor? 500 TL’lik banknot ne zaman geliyor? Merkez Bankası’nın 500 TL'lik banknotların gündemlerinde olmadığı hem önceki yönetimi hem de yönetimi tarafından yalanlansa da yeni banknot basılacağı iddiaları gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Şenol Babuşçu geçtiğimiz yıllarda da gündeme getirdiği 500 TL’lik yeni banknotların basımı için hazırlık yapıyor iddiasını yeniden tekrarladı.
Seçil Erzan'ın dolarları alıp kameraya gülümsediği görüntüleri ortaya çıktı Seçil Erzan'ın dolarları alıp kameraya gülümsediği görüntüleri ortaya çıktı Türkiye'yi sarsan dolanrıcılık davasında, Seçil Erzan ve para alan diğer şüpheli Nazlı Can'ın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Dosyaya giren görüntülerde Seçil Erzan, Çorlu'da kuyumcu olan iş insanı Ömer Kahraman'ı yanına gittiği ve sık sık görüntülü olarak görüştüğü görüldü. O görüntünün fotoğraf karesi de dosyaya girdi. Ayrıca iş insanına para almak için gönderdiği Nazlı Can'ın, paralarla poz vermiş yeni görüntüleri de ortaya çıktı.
Türk vatandaşlarına Yunan adalarına 7 gün vizesiz seyahat hakkı geldi Türk vatandaşlarına Yunan adalarına 7 gün vizesiz seyahat hakkı geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye- Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında resmi ziyarette bulunmak üzere Yunanistan'a gitti. Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'le görüştü, iki lider ardından basın toplantısı düzenledi. Miçotakis, Türk vatandaşlarına 10 Yunan adası için 7 günlük vize muafiyeti sağlanacağını duyurdu.
Çalışan emekliye 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman verilecek, bugün yatar mı? Çalışan emekliye 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman verilecek, bugün yatar mı? Çalışan emekliler 5000 TL ikramiye alamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada toplamda 4 milyon 680 bin çalışan emekli ve ÇKS'lilere 5000 TL ikramiye ödemesi yapılacağını belirtmişti. İşte, 7 Aralık 2023 Perşembe günü itibarıyla çalışan emekliye 5000 TL emekli ikramiyesinde son durum...
Gaye Erkan ile   Banka genel müdürleri toplantısının ayrıntıları ortaya çıktı Gaye Erkan ile Banka genel müdürleri toplantısının ayrıntıları ortaya çıktı Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan, dün bankacılık sektörü yöneticileriyle bir toplantı yaptı. Toplantı, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üst yönetimi ile gerçekleşirken TBB'den konuya ilişkin açıklama geldi.
2024'te 1 dolar kaç TL olacak? 2024'te 1 dolar kaç TL olacak? İngiliz haber ajansı Reuters'ın yaptığı anket birçok gelişmekte olan ülke para biriminin 2024'te dolar karşısında değer kazanacağını öngördü. Ankette TL'nin ise 33 seviyesine geleceği kaydedildi.