Ekonomi

$ DOLAR
32,53 -0,01 %
€ EURO
34,92 0,09 %
BIST
9.722 77,08 %
ALTIN
2.424,56 1,38 %
Emekli bayram ikramiyesi 10 Bin liraya mı çıkacak? Erdoğan'ın kararı bekleniyor Emekli bayram ikramiyesi 10 Bin liraya mı çıkacak? Erdoğan'ın kararı bekleniyor Emekli aylıklarına yapılan zam düşük bulunmasıyla birlikte hükumet seçim öncesi formülleri masaya yatırıyor. Emekli bayram ikramiyesi tutarının 5 bin liraya çıkartılması, toplamda 10 bin lira ödenmesi gündemde.
Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un şirketi SİT alanına göz dikti Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un şirketi SİT alanına göz dikti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Şirketi, SİT alanında tartışmalı otel projesi için ikinci kez inceleme bekliyor.
Hastayım diye rapor alıp Bodrum'a tatile giden çalışanlar hakkında AYM'den flaş karar Hastayım diye rapor alıp Bodrum'a tatile giden çalışanlar hakkında AYM'den flaş karar Mahkeme, rapor alıp Bodrum'a tatile giden çalışanın iş akdinin feshini haklı buldu
Starbucks Türkiye'nin patronu Kuveytli AlShaya Group'a yeni ortak geliyor Starbucks Türkiye'nin patronu Kuveytli AlShaya Group'a yeni ortak geliyor Reuters'ın aktardığına göre ABD'li Apollo şirketi, Kuveytli AlShaya tarafından işletilen Starbucks'ın Orta Doğu'daki bayiliğine ortak olmak için görüşmelerde bulunuyor
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Hafize Gaye Erkan sorusunu duyunca yüzünün rengi değişti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Hafize Gaye Erkan sorusunu duyunca yüzünün rengi değişti Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yılın ilk enflasyon raporu sunumunu gerçekleştirdi. Karahan, yıl sonu enflasyon tahminlerini değiştirmediklerini belirterek "2024 yıl sonu tahmini yüzde 36, 2025 yıl sonu tahmini ise yüzde 14 olarak kalmıştır. Tahmin aralıklarının alt ve üst noktaları da 2024 yılı için yüzde 30 ve 42, 2025 yılı için ise yüzde 7 ve 21’e tekabül etmektedir" şeklinde konuştu. Başkan Karahan, gazetecilerin Hafize Gaye Erkan sorularını da yanıtsız bıraktı.
Cem Küçük'ten AKP'ye 500 TL'lik banknot çağrısı! Cem Küçük'ten AKP'ye 500 TL'lik banknot çağrısı! AKP'ye yakınlığıyla bilinen Gazeteci Cem Küçük, iktidara yeni banknotlar çıkarılması konusunda çağrıda bulundu. Küçük, "Son 2 yılda enflasyon yüzde 400'ün üzerinde arttı. 500'lük veya 1.000 TL'lik banknotun acilen çıkması gerekiyor" dedi.
Bloomberg lfşa etti: Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınmasının perde arkası Bloomberg lfşa etti: Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınmasının perde arkası ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg, eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasının perde arkasını yazdı. Erkan'ın görevden ayrılmasına giden süreçte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gibi diğer "ağır topların güvenini kaybettiğini" yazan Bloomberg, Erkan'ın ABD ziyaretinin ardından Şimşek'in Erdoğan'a durumu anlattığını ve cumhurbaşkanından Erkan'ı görevden almasını istediğini söyledi.
Çalışanlar dikkat! Emekli aylığınız ne kadar olacak? Çalışanlar dikkat! Emekli aylığınız ne kadar olacak? Milyonlarca çalışan artık emekli maaşını e-Devlet üzerinden kolayca hesaplayabilecek. 4A ve 4B kapsamındaki tüm çalışanlar, emeklilik haklarını ve alacakları maaşı kolayca görüntüleyebilecek.
Bakan Açıkladı; Emeklinin Bayram İkramiyesi Artıyor Bakan Açıkladı; Emeklinin Bayram İkramiyesi Artıyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bayram ikramiyelerinin artırılacağını açıkladı. Işıkhan "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız" şeklinde konuştu.
İlk giyilebilir bilgisayar Apple Vision Pro'nun Türkiye fiyatı 200 bin lirayı aşacak İlk giyilebilir bilgisayar Apple Vision Pro'nun Türkiye fiyatı 200 bin lirayı aşacak Apple'ın 8 ay önce Haziran 2023'te ilk tanıtımını yaptığı "karma gerçeklik" gözlüğü Vision Pro, ABD'de satışa çıktı. 3 bin 500 dolarlık, yani yaklaşık 110 bin TL‘lik fiyat etiketiyle dikkatleri üzerine çeken yeni AR/VR gözlük özellikleri ile dikkat çekti.
McDonald's satışları İsrail Hamas savaşı yüzünden ne kadar düştü? McDonald's satışları İsrail Hamas savaşı yüzünden ne kadar düştü? McDonald's, İsrail’in Gazze’ye açtığı savaş yüzünden boykot edilen firmalardan biri olduğu için satış hedeflerini kaçırdığını açıkladı.
Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınma sırrı ortaya çıktı Hafize Gaye Erkan'ın görevden alınma sırrı ortaya çıktı Görevden affını istediğini açıklayan Hafize Gaye Erkan için Resmi Gazete'de 'görevden alındı' ibaresi kullanıldı. Kararda yer alan ifadenin ise sırrı ortaya çıktı. İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi'nin yazarı, Gaye Erkan'ın mağduriyet yaşamaması için Erdoğan'ın böyle bir karar aldığını yazdı.
TÜİK'in estetikle inceltilmiş enflasyon sonuçları açıklandı: Yıllık enflasyon Yüzde 64,86 TÜİK'in estetikle inceltilmiş enflasyon sonuçları açıklandı: Yıllık enflasyon Yüzde 64,86 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, TÜFE'deki değişim 2024 yılı ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 6,70, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 6,70, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64,86 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 54,72 olarak gerçekleşti.
New York Times'tan Hafize Gaye Erkan yorumu: Enflasyon savaşının ortasında.. New York Times'tan Hafize Gaye Erkan yorumu: Enflasyon savaşının ortasında.. Hafize Gaye Erkan'ın görevde sekiz ay geçirdikten sonra merkez bankası başkanlığından istifa etmesi dünya basınında da geniş yankı uyandırdı. New York Times, TCMB'deki görev değişiminin sürpriz olduğunu yazdı
SGK Uzmanı:  Seçim Öncesi en düşük emekli aylığını en az asgari ücret seviyesine getirecekler SGK Uzmanı: Seçim Öncesi en düşük emekli aylığını en az asgari ücret seviyesine getirecekler Emeklilerin kök maaş hesaplarında zam hesapları sürerken bir ek zam iddiası daha gündeme geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, seçim öncesini işaret etti ve en düşük emekli maaşının en az 17 bin 2 TL olan asgari ücret seviyesine getirileceğini söyledi.
Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın bilinmeyenleri Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın bilinmeyenleri Karahan, 28 Temmuz 2023’te Merkez Bankası’nda başkan yardımcılığına getirildi
Hafize Gaye Erkan'ın o sözleri Erdoğan'ı çok sinirlendirmiş: İpleri koparan olay Hafize Gaye Erkan'ın o sözleri Erdoğan'ı çok sinirlendirmiş: İpleri koparan olay Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifası dış basında da yankı buldu. ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes, Erkan'ın İstanbul'daki kira fiyatları nedeniyle annesinin evine taşındıklarını söylediği röportajına Erdoğan'ın sinirlendiğini yazdı.