Ekonomi

$ DOLAR
32,55 0,04 %
€ EURO
34,89 0,23 %
BIST
9.645 -48,44 %
ALTIN
2.439,43 6,58 %
İşte ABD'nin yaptırım kararı aldığı 16 Türk şirketinin listesi İşte ABD'nin yaptırım kararı aldığı 16 Türk şirketinin listesi ABD, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çeşitli ülkelerdeki 93 kuruluşa yeni ticari yaptırımlar getirdiğini açıkladı.
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekliye seyyanen zam gelebilir SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekliye seyyanen zam gelebilir Milyonlarca emekli maaşlarına seyyanen zam yapılıp yapılmayacağını ve 3 bin liraya çıkarılan bayram ikramiyesine bir zam daha gelip gelmeyeceğini merak ediyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşına seçim öncesi seyyanen zam yapılacağı ve bayram ikramiyesinin artırılacağı yönünde duyum aldığını söyledi
Kripto'cular Dikkat... Denetim geliyor... İşlem vergisi alınabilir Kripto'cular Dikkat... Denetim geliyor... İşlem vergisi alınabilir Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklarda sona gelindi. 31 Mart seçimlerinden sonra Meclis'e gelmesi planlanan düzenleme için kripto para piyasasında işlem vergisi alınması planlanıyor.
Morgan Stanley ve Bank of America'dan Türkiye için dikkat çeken faiz tahmini Morgan Stanley ve Bank of America'dan Türkiye için dikkat çeken faiz tahmini BofA ve Morgan Stanley ekonomistleri yılın ikinci çeyreğinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz artışı yapabileceğini öngördü
Emekli Promosyonu 15 bin liraya kadar çıktı: Hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor? Emekli Promosyonu 15 bin liraya kadar çıktı: Hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor? Bankalar emekli promosyonlarında yarışa girdi. Son gelen zamlardan sonra bankalar da emekli promosyon tutarlarını güncelledi. İşte 15 bin TL’lik emekli promosyonu veren banka…
Yunan adalarına 7 günlük vizesiz seyahat: Bilet satışları başladı Yunan adalarına 7 günlük vizesiz seyahat: Bilet satışları başladı Yunan adalarında Türk turistlere kapıda bir haftalık vize uygulaması önümüzdeki hafta itibariyle başlıyor. Adalara sefer düzenleyecek İDO da bilet satışlarına başladı.
AFAD Çevre Bakanlığını madendeki siyanür faciasına karşı uyarmış AFAD Çevre Bakanlığını madendeki siyanür faciasına karşı uyarmış Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İliç’te toprak kaymasının yaşandığı siyanürlü altın madeni için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan kapasite artırımı talep edildiğinde, Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün bakanlığı heyelana karşı uyardığını yazdı.
RTÜK'ten TV kanallarına gözdağı: Reklam kurallarına uyun yoksa kötü olur RTÜK'ten TV kanallarına gözdağı: Reklam kurallarına uyun yoksa kötü olur RTÜK, reklamlarla ilgili "daha sıkı denetim" kararı aldı. Kurul'un konuya ilişkin açıklamasında, "Temel kurallara uygun hareket edilmesi tüm yayıncılarımızın kendi menfaatine olacaktır. Aksi halde 6112 sayılı Kanundan kaynaklanan yaptırım gücümüzü çekinmeden kullanacağımızı açıkça ilan ediyoruz" denildi.
Günün müjdesi: AKP Azerbaycan'dan 1,5 Milyon litre şarap ithal ediyor Günün müjdesi: AKP Azerbaycan'dan 1,5 Milyon litre şarap ithal ediyor Alkollü içkilere uyguladığı yüksek vergiler ve içki yasaklarıyla bilinen AKP iktidarı, Azerbaycan’dan sıfır gümrük ile yılda 1,5 milyon litre şarap ve fermente edilmiş alkollü içki ithal edilecek 'Tercihli Ticaret Anlaşması'nı imzaladı.
Fatih Altaylı: AKP dönemi en fazla Koç Grubu'na yaradı Fatih Altaylı: AKP dönemi en fazla Koç Grubu'na yaradı Gazeteci Fatih Altaylı, "AK Parti döneminin en fazla yaradığı grup bence Koç Grubu. Bir TÜPRAŞ satışı ile AK Parti iktidarı Koç Grubunu neredeyse yarı yarıya büyüttü." değerlendirmesini yaptı.
Oba Makarnacılık ve Alves Kablo halka arz tarihleri açıklandı: Hisse fiyatı ne? Kaç lot düşecek? Oba Makarnacılık ve Alves Kablo halka arz tarihleri açıklandı: Hisse fiyatı ne? Kaç lot düşecek? Geçen hafta Sermaye Piyasası Kurulundan (SPK) halka arz onayı alan Oba Makarnacılık ve Alves Kablo’nun talep toplama tarihleri belli oldu. Oba Makarna'nın halka arzı SPK tarafından onaylandı.Oba Makarna halka arzı hakkında ayrıntılar yaıtırımcıların aramalarına konu oluyor. Şirketin halka arzından toplam 96 milyon 336 bin 345 adet pay satışa sunulacak. İşte, Oba Makarna halka arz fiyatı, tarihi...
Apple'dan kritik uyarı: iPhone'u pirince yatırmayın! Peki iPhone ıslanırsa ne yapılmalı? Apple'dan kritik uyarı: iPhone'u pirince yatırmayın! Peki iPhone ıslanırsa ne yapılmalı? Apple kısa bir süre önce su alan iPhone'ları pirince koymaya yönelik bir açıklama yaptı. Buna göre iPhone'ları pirince yatırmamak gerekiyor.
Çalık grubuna bir darbe daha: Passolig zorunluluğu kaldırıldı Çalık grubuna bir darbe daha: Passolig zorunluluğu kaldırıldı Çalık Grubu peş peşe gelen iki kararla sarsıldı. Önce heyelan faciası yaşanan altın madeninin lisansı iptal edildi. Bugün de Kulüpler Vakfı Süper Lig maçlarındaki Passolig zorunluluğunu ortadan kaldıran bir açıklama yaptı.
Kredi Kartları İçin Kritik Tarih Belli Oldu Kredi Kartları İçin Kritik Tarih Belli Oldu Kredi kartı düzenlemesi için Merkez Bankası’nın çalışmaları devam ederken yapılacak düzenlemelere ilişkin belirsizlik sürüyor. Diğer yandan Merkez Bankası’nın kredi kartı faizleri için değişiklik yapıp yapmayacağının belli olacağı tarih açıklandı.
İmamoğlu'nun Kanal İstanbul zaferi: Mahkeme bütün imar planlarını iptal etti İmamoğlu'nun Kanal İstanbul zaferi: Mahkeme bütün imar planlarını iptal etti Kanal İstanbul için verilen “ÇED olumlu” kararına karşı açılan dava Danıştay'da görüşülecek. İstanbul'un bozulmamış tarım ve orman arazilerine yapılacak Kanal İstanbul ve çevresindeki Yenişehir için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından etap etap imar planları hazırlanmıştı.
Cem Boyner: Kredi kartı kullanımına getirilecek kısıtlamalar son derece yanlış Cem Boyner: Kredi kartı kullanımına getirilecek kısıtlamalar son derece yanlış Boyner Group Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, kredi kartı kullanımını kısıtlamaya yönelik görüşlere karşı çıkarak, "Kredi kartı kullanımına getirilecek kısıtlamaları son derece yanlış bulmanın ötesinde, en doğru karar 'Nakiti ortadan kaldırmaktır' diyorum... Tüm alışverişler kredi kartı üzerinden yapılsa, ne vergi kaçağı kalır ne de bankacılık sistemi dışında bir hayat. Ne yolsuzluk ne de rüşvet" dedi.
The Economist'e göre Türk dizilerinde yeni favori Çağatay Ulusoy'lu Gaddar The Economist'e göre Türk dizilerinde yeni favori Çağatay Ulusoy'lu Gaddar The Economist, 2020 ile 2023 yılları arasında Türk dizilerine yönelik küresel talebin yüzde 184 arttığını ve bu oranın Kore dizileri için yüzde 73 olduğunu yazdı.