Silvio Berlusconi'yi Covid19'dan kurtaran ilaç

İtalya'da 'Berluscovid' hastagiyle Berlusconi'nin koronavirüsü yenmesi gündem oldu

Nilüfer Şensöz Yazar nilufersensoz@gmail.com

Nilüfer Şensöz-Roma İtalya koronavirüsü yenen 84 yaşındaki eski İtalya başbakanı Silvio Berlusconi'yi konuşuyor. Berlusconi hastaneden taburcu oldu. Sosyal medyada 'Berluscovid' hastagiyle Berlusconi'yi konuştu ve 84 yaşındaki siyasetçinin Covid 19'u yenip gülümseyerek hastaneden çıkması gündem oldu.

Daha önce prostat kanserini yenen, ciddi bir kalp ameliyatı da geçiren Berlusconi'nin koronavirüsü yenmesinden övgüyle sözediliyor. Berlusconi hem yaşı gereği hem de diğer hastalıkları nedeniyle riskli kategorideydi. Ancak başardı ve hastaneden taburcu oldu.

"BU SEFER DE ATLATTIM"

Silvio Berlusconi, Milano'daki San Raffaele hastanesinin avlusunda bekleyen destekçilerinin ve sevenlerinin alkışlarıyla karşılandı. Berlusconi, mavi bir takım elbise, mavi gömlek ve puantiyeli mavi kravatıyla dış dünyaya ne kadar zinde olduğunu gösterdi.

12 gün sonra hastaneden taburcu edilen Berlusconi, "Hayatımın belki de en tehlikeli sınavıydı. Bu sefer de atlattım. Tanrı'ya ve hekimlerin profesyonelliğine minnettarım" dedi.

PEKİ BERLUSCONİ'Yİ HANGİ İLAÇ KURTARDI?

İki taraflı zatürreden (polmonite bilaterale) sonra taburcu edilen Berlusconi'yi görenler Berlusconi "mucize"sinin arkasında ne olduğunu merak ediyor. 84 yaşında kalpten diyabete kronik hastalıkları olan Berlusconi nasıl oldu da Covid19'dan kurtuldu? Koronavirüse yakalanan Berlusconi yaşındakilerin çoğu yaşamını yitirdi. Peki neydi Berlusconi'yi kurtaran? Anti-viral ilaç olan Remdesivir Berlusconi'yi kurtardı.

Onu tedavi eden doktorlara göre, kişisel doktoru Alberto Zangrillo'dan başlayarak, Berlusconi'ye hastanede kaldığı süre boyunca diğer hastalara uygulanan tedavilerden farklı veya özel bir tedavi uygulanmadı. Oksijen tedavisi yok, yeni tedaviler yok. Berlusconi'ye Sars-Cov-2 virüs enfeksiyonlarının tedavisi için izin verilen tek antiviral ilaç olan Remdesivir verildi. Remdesivir'in erken kullanılırsa etkili olduğu vurgulanıyor.

KORONAYA MART'TA YAKALANSAYDI KURTARILAMIYACAKTI

Doktoru Profesör Alberto Zangrillo, Berlusconi'nin, İtalya'da salgının zirve yaptığı Mart-Nisan aylarında hastalığa yakalanmış olması halinde büyük ihtimalle kurtarılamayacağını açıkladı.

10 SAAT VURGUSU

Berlusconi'de çok yüksek düzeyde viral yük tespit edildiğini söyleyen doktoru, erken teşhis ve tedavi sayesinde olumlu sonuç alınabildiğini ifade ediyor. Zangrillo, "10 saat sonrası çok geç olabilirdi" diyor.

Silvio Berlusconi'nin Sardinya adasındaki villasında birlikte tatil yaptığı 30 yaşındaki sevgilisi Marta Fascina ile 36 yaşındaki kızı Barbara ve 31 yaşındaki oğlu Luigi Berlusconi'nin de koronavirüs testleri pozitif çıkmıştı.

Skandallarıyla ünlü siyasetçi Berlusconi, hastaneden çıktı ancak geçmişte "Bunga bunga" partilerinin verildiği Arcore'deki villasında izolasyona devam edeceği söyleniyor. (Nilüfer Şensöz-Roma-medyafaresi.com)

Tüm yazılarını göster