Haftanın En Güzel Şarkıları

Geçtiğimiz haftalarda yine birbirinden güzel şarkılar çıktı. Sizler için en beğendiklerimi aşağıya bıraktım.

Belemir Çelebi Yazar celebibelemir@gmail.com

Evdeki Saat - Fark Etmeden

Evdeki Saat'in 'Fark Etmeden' isimli yeni şarkısı tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Haziran ayında yayınladığı 'Huzursuzluğun Meyvesi' albümüyle tüm dinleyenlerini hüzün dolu danslara davet eden ve Ekim ayında yayınlanan teklisi 'Kalkmam Gerek' ile yolda olan yeni çalışmalarının haberini veren Evdeki Saat, 2022 yılını dijital dağıtımı Kahuna tarafından yapılan yeni çalışması 'Fark Etmeden' ile kapatıyor.

Fark Etmeden'i dinlerken ayna karşısında dans ederken yakaladım kendimi ve bilen bilir ayna karşısında dans etmek bir şarkının çok güzel olduğunun ispatıdır. Özellikle sözlerin 'Ben kimi neyin yerine kimin yerine neyi kimin yerine neyin yerine koydum bilmem' muhteşemliği beni yakalamayı başardı. 

'Fark Etmeden' insanın kendi içsel sorgulamasını anlatıyor. Hani bazen insan 'ben ne yapıyorum, ben neredeyim, neden böyle oldu ve ben nerede hata yapıyorum' karmaşası yaşar ya, 'Fark Etmeden' bu sorgulama anlarında dinlemelik bir şarkı olmuş. 2022 yılı bir çoğumuz için 'kimi neyin yerine kimin yerine' koyduğumuzu sorguladığımız bir yıl oldu bence. Gerek sözleriyle gerek dansa teşvik eden alt yapısıyla, 2022 yılını özetleyen muhteşem bir şarkısı olmuş. 

Ben kimi neyin yerine Kimin yerine Neyi kimin yerine Neyin yerine koydum bilmem diyor Evdeki Saat.

Kimi neyin yerine koyduğunu bilmeyenlere gelsin..

Mert Tunçmakas - Anlamı Var Mı?

Mert Tunçmakas'ın sözü ve müziği kendisine ait olan 'Anlamı Var Mı?' isimli yeni şarkısı Avrupa Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. 

Alternatif müziğin sevilen isimlerinden Mert Tunçmakas 'Anlamı Var Mı?' isimli yeni şarkısıyla veda ediyor 2022 yılına. 'Anlamı Var Mı?' ikilemde kalan bir insanın kendi içinde yaşadığı çelişkiyi anlatıyor sanki. Şarkının içinde çokça özlem ve az da olsa umut var ama en çok vazgeçmiş bir insanın son çırpınışlarını barındırıyor içinde. Karşı taraftan bir adım gelse bir ihtimal daha var gibi ama hem gurur hem de biraz insanın kendi kendine engel olmasının çaresizliğini anlatan bir şarkı olmuş.

Sesine güvenen sanatçıların yorumlarındaki naifliği ve sadeliği çok seviyorum. Ruhuyla şarkı söyleyenlerin duygusu ilk saniyeden itibaren kanıma karışmaya başlıyor. İnsanın ruhuyla duyguları arasında köprü kuran şarkıların sahibi Mert Tunçmakas. Tamamen sade bir yorumla, 'Anlamı Var Mı?' şarkısının güzelliğini ve duygusunu biz dinleyicilerine en içten hissettirmeyi başardı. 

Özlemek mi? Özledim diyememek mi? diyor Mert Tunçmakas.

Özlediğini itiraf edemeyenlere gelsin.. 

Kayra Kayan- Kayboldum

Kayra Kayan'ın yeni şarkısı 'Kayboldum' Cover Production etiketiyle tüm dijital platformalarda yerini aldı. 

Kayra Kayan Taş Kayıt Makas ve Ağla'dan sonra sözü ve müziği kendisine ait olan yeni şarkısı 'Kayboldum' ile çıktı karşımıza. 

'Kayboldum' ismi gibi gerçek bir kayboluş hikayesini anlatıyor. İnsan bazen bir duyguda kaybolur, bazen bir anın büyüsünde bazen de kendi içindeki boşlukta. 'Kayboldum' insanın yersiz ve zamansız kayboluşlarını anlatan bir şarkı. 

Hani bazen insan hayatın akışına kapılıp yersiz ve yönsüz hisseder ya, Kayboldum böyle dönemlere çok yakışan bir şarkı olmuş. Hem şarkının büyüsü hem de Kayra Kayan'ın ses renginin birleşimiyle muhteşem bir şarkı çıkmış ortaya. 

Yerle gök arasında bir yerlerde kayboldum diyor Kayra Kayan.

Kendi içinde kaybolanlara gelsin..

 

Tüm yazılarını göster