Clubhouse'da 5 Saat Geçirdim

Konuşma yaptığım bir kaç oda ve konuşma oldu tabi. Hatta aşırı keyifli geçtiğini söyleyebilirim bile.

Oya Ulaş Yazar oyaulass@gmail.com

1 haftalık aradan sonra işte yine buradayım.

Umarım iyisinizdir görüşmeyeli. Siz sormadan söyleyeyim. Ben gayet iyiyim.

Biraz clubhouse a merak sardım.

Hani şu sosyal medyanın yeni fenomeni.

2020’de kullanıma sunulan Clubhouse uygulaması, son günlerde ben de dahil, kullanıcıların en çok merak ettiği sosyal ağ platformlarından biri oldu tahmin edersiniz.

Uygulama, yukarıda da belirttiğim gibi, 2020'de Alpha Exploration Co. yazılım şirketi tarafından geliştirilmiş, sesli sohbet odaları aracılığıyla etkileşim imkanı sunan güzel bir uygulama.

Bekleme listesine girmeden üye olmak için, uygulamayı kullanan bir kullanıcıdan davetiye almanız şart.

Clubhouse'u diğer sosyal platformlardan farklılaştıran, metin, görsel ya da videoların olmaması. Uygulama yalnızca sesli iletişime dayanıyor. Üstelik uygulamadaki tüm akış canlı yayınlarla gerçekleşiyor.

Facebook ve Instagram’dan farklı olarak video ve fotoğraf paylaşımı yapılmayan Clubhouse uygulamasında, ilginizi çeken konularda sohbet odalarına dahil olup sesli etkileşim yoluyla tartışmalara katılabiliyorsunuz.

Henüz bir yılını tamamlamadan yüksek bir ilgiyle karşılandı Clubhouse, çetin tartışmalara sahne oldu, hatta bazı ülkelerde başka sosyal medya devlerinin bulunduğu "yasaklı uygulamalar" listesine bile girdi.

Hayatını konuşarak kazanan biri olmadım ama konuşkan biriyim, bilgimin olduğu her konuyu aktarır bilmediğimi de dinleyerek yada okuyarak öğrenmeye çalışırım ama burada şimdilik dinliyorum.

Konuşma yaptığım bir kaç oda ve konuşma oldu tabi. Hatta aşırı keyifli geçtiğini söyleyebilirim bile.

Twitter ve instagram haricinde sosyal medya uygulaması kullanmayan biri olarak 10 gün içinde en çok kullandığım uygulama haline geldi Clubhouse.


İlgimi çeken konuların uzmanlarının bilgi vermesi, konuşulan bir konuda birden Amerika’dan birinin bağlanıp bilgi vermesi, sonra Venezuella’dan birinin bağlanması gerçekten inanılmaz etkileyici.

Dediğim gibi çok ilginç sohbetler var.

Odalarda; ceo'lar, youtuberlar, akademisyenler, tasarımcılar, girişimciler hatta falcılar bile var. Gerçekten bir şeylerin tartışabileceği, geyiğin bile seviyede olabildiği aşırı değişik, güzel ve elit bir ortam.

Müthiş konular, müthiş güzel konuşmacılar -en önemlisi- müthiş seviyeli yaklaşımlarla eleştirisel aktarımlar var.

Gruplardaki konuşmalara katılmak için ilgili kişileri tanıma zorunluluğunuz yok, yani network yapmak için ideal. Sağda solda iş yaparken, sohbetleri dinlemek nasıl keyifli oluyor anlatamam.

Evde olduğum zamanlar sürekli açık. Bazen ilgili olduğum bir konunun içindeyken, bazen çok farklı bir konunun içinde olabiliyorum.

Takip ettiğim insanlarla etkileşimde olmak, yorumlarımı paylaşabilmek güzel bir his.

Bana, kullanım alanı çok genişleyecek gibi geliyor.

Geçen gün, ortalama 5 saatimi tüketince 2 gün kaçtım, çıktığımda bir şeyleri kaçırıyormuş gibi hissettim. 2 saat online olduğum günler olmuştu çünkü. Bu hızla kendini tüketir mi? müptelası olur muyum? bilmiyorum ama uzun zamandır beklenen farklı bir deneyim yaşattığı kesin.

Herkes kendi entelektüel seviyesine ve ilgisine göre bir sohbet alanı bulabilir, ben ilerleyen zamanda klüplerin de açılması ile birlikte kitap klüpleri, film klüpleri gibi odalarda güzel tartışmalar dönmesini bekliyorum.

Eksilerini yazıp, şimdilik büyüsünün bozulmasını istemiyorum gerek de yok ama başka bir şey yazmak istiyorum.

ClubHouse gümbür gümbür büyüyecek.

Tüm yazılarını göster