Bu hal hal değil, bu gidiş gidiş değildir!

Güçlünün, güçsüzü yok etme aracı olarak kullandığı hukuk, başka bir ismiyle Zekeriya Öz’lerin dönemi, başka şekli ile yine beliriyor gibi.

İrem Çiçek Yazar irem.cicek@yahoo.com

Bense bir çoğumuz gibi bir şeyler değişir umuduyla çabalarken tutuklanan isimleri gördükçe hayal kırıklığı yaşıyorum yine.

6 yıl önce ‘OHAL teröre teslim olmaktır. Terör Örgütü OHAL istiyor’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün OHAL’ı bu defa 3 ay daha uzatma kararı aldı.

OHAL sürecinin adalete aykırı haklarından yararlanılarak ‘Ahmet Şık’dan, Laiklik vurgusu yaptığı için hedef gösterilip tutuklanan gençlere, Barbaros Şansal’a kadar herkese örgüt üyesi muamelesi yapılıyor.

Gözaltında günlerce tutmak, 5 gün avukatla görüştürmemek, var olan delilleri tutuklama kararı verirken dahi şüpheliye sormamak, delilleri tam olarak toplamadan kişileri tutuklamak, ifade özgürlüğünü iktidara uygun şekilde algılamak, iktidarın beğenmediği kesimi tutuklamak gibi uygulamalar, adaletin yine, yeniden derin yara almasını sağlıyor.

Toplumun zaten terör eylemleri ile bu kadar gergin olduğu bugünlerde yargı, ne yazık ki kararları ile toplumu daha çok germekte, ötekileştirmektedir. Apronda adam döven, IŞİD eylemini destekleyen ve hatta katliamı alkışlayanlar serbestçe konuşuyorken, özellikle sol kesim üzerine peşi sıra gelen tutuklamaların toplumu germeye devam edeceği kuvvetle muhtemel.

2017’den dileğim, yılbaşı kutlamanın değil, insan öldürmenin günah olduğunu kimilerine farkettirmesidir. Öyle ki ‘En tehlikeli insan tipi az anlayan çok inanandır.’

Henüz 2017’ye girdiğimiz saatler içindeyken giden geleni arattı. Sokaklar yine boşaldı, ruhsuzlaştı. Çevremde 30 yaşının altındaki arkadaşlarım bile ‘Ah İstanbul’un o eski halleri’ diyor. Metroya, toplu taşıma araçlarına binerken, kalabalık yerlerden geçerken her adamı süzen, sağına soluna dikkat eden, eskisi gibi yaylana yaylana yürümek yerine koşar adımlarla uzaklaşan bizler öyle kalabalıklaştık ki!

Gün gelecek bu kararınlık da dönecek aydınlığa, lakin kimlerimizin canı yanacak yine o aydınlığı görmek uğruna. Hep bir uğraş, hep bir mücadele, hep bir çaba. Unutulmamalı ki bir gün sabır da yorulur!

Bu bölüm hakim ve savcılar için... Adalet adına aklında bulunsun...

Cemaat şüphelisi hakkında şayet tek iddia By Lock ise, By Lock uygulamasının 46.166.164.181 IP adresine 443 numaralı portta (HTTPS) çalışan uygulama sunucusuyla bağlantı kurduğu Bilişim ve Adli Bilişim Uzmanı Koray Peksayar tarafından tespit edildiğine göre, şüphelilere atılı suçun ispatı için fiilin işlendiği iddia edilen tarih aralığında,

BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) kayıtlarından abonenin erişim sağlayıcı tarafından atanan IP adresinden 46.166.164.181 IP adresine 443 numaralı(HTTPS) porta bağlantı kurulup kurulmadığı,
Erişim sağlayıcı kayıtlarından abonenin 46.166.164.181 IP adresine 443 numaralı(HTTPS) porta bağlantı kurulup kurmadığının sorularak detaylı iletişim tespiti raporları alındıktan sonra ve iddia edilen tarih aralığında, kişinin bilinen fiziksel konumuyla eşleştirilebilecek şekilde telefonun nerede kullanıldığını gösteren baz istasyonu ve HTS kayıtlarının çıkarılmasından sonra kişiler hakkında gözaltı işlemi yapılması, Adalet için gereklidir.

İrem ÇİÇEK

Tüm yazılarını göster