12 - 18 Ocak haftalık burçlar

Bu hafta sizi neler bekliyor?

Gamze Avcu Yazar gamzeavcu@hotmail.com

KOÇ

Bu hafta koçlar iş hayatlarıyla veya toplumsal olarak yaşadıkları baskıları, gruplar içersinde kurdukları ilişkiler, sosyal ortamlarla ilgili organizasyonlar yardımıyla etkilerini azaltabilirler. Sosyal ortamlarda veya organizasyonlarda kendilerini ifade edecekler. Topluluklara hitap edebilirler. Mars balık burcunda geçiyor. Hayatlarında adım atmak istedikleri konularla ilgili çabalarını bu dönemde gösteremeyebilirler. Yabancılarla bağlantılar veya iş sebebiyle uzun yolculuklarda hayal kırıklığı yaşayabilir veya psikolojik olarak hayatlarındaki amaçları doğrultusunda fedakarlıkta bulunmaları gerekebilir. Ya da ellerinde olmayan sebepler yüzünden iş seyahatlerini, sorumluluklarını gerçekleştiremeyebilirler. Kendilerini kısıtlanmış hissedecekler. Hafta sonu arkadaşlarıyla veya gruplarla ilgili organizasyonlarla yer almak sosyalleşmek koçların enerjisini yükseltecektir.

BOĞA

Boğalar bu hafta iş hayatları, çalışma ortamları ve işleriyle ilgili sosyal durumlar ve organizasyonlarla gelişmeler yaşarken diğer yanda başka kaynaklardan gelen maddi durumlarıyla ilgili kısıtlamalar yaşayabilirler ve gruplar içersindeki konumlarıyla ilgili harekete geçemeyebilirler. Mars balık burcuna geçiyor. Boğaların içinde bulundukları gruplarda kurban durumuna düşmeleri, kararsız kalmaları veya harekete geçemedikleri zamanlar olabilir bu dönemde. Gruplar içersinde kendilerini sanatsal konularla ilgili göstereckleri ilhamı da alabilecekler zaman zaman. Ancak bunları gerçekleştirecek kaynak bulmakta zorlanacaklar. Hafta sonu aileleriden destek görecekleri ortaklaşa konular olabilir.

İKİZLER

İkizler için gruplarla faaliyetler, yakın çevreleri veya ilgilendikleri konulardaki yeni işlerinde hoşnut olacakları durumlar olabilir. Ancak iş hayatlarında meydana gelecek durumlarda ellerini kollarını bağlayacak konular ilişkiler sebebiyle gelebilir. İlişkilerindeki sorunlar iş hayatlarında onları yavaşlatabilir. Mars balık burcuna geçiyor. Bu dönemde iş hayatlarında veya toplumsal hayatlarında gelişen olaylarla ilgili kafaları karışabilir. İpin ucunu yakalamakta zaman zaman zorlanacaklar. Sınırları koyamadıklarından kurdukları ilişkilerde zorluklar olabilir. Hafta sonu birlikte oldukları kişinin desteğiyle yakın çevrelerinde faaliyetler ve topluluklar içersinde farklı faaliyetlerden hoşnut olabilirler.

YENGEÇ

Yengeçler bu hafta ortaklaşa işlerden veya başka kaynaklardan teklifler alabilir ve gelir kaynağı oluşturabilirler. Veya başkalarıyla yapacakları konuşmalar ve görüşmeler onlara maddi kaynaklar için fırsatlar sunacak. Bu fırsatla ilgili çalışmalar başlatacaklar. Yengeçlerin amaçları ve idealleriyle ilgili çalışmalarında duraksamalar olabilir. Enerjilerini hata yapmamaya, herkese inanmamaya yöneltirlerse daha faydalı olacaktır. Mars balık burcuna geçiş yapıyor. Bu dönemde zaman zaman yaptıkları işler, aldıkları sorumluluklarla ilgili inançlarını yitirebilirler. İdealleriyle ilgili harekete geçme sebeplerini unutabilirler. Ancak zaman zaman da eğer sanatsal veya hayal güçleriyle ilgili işler yapıyorlarsa gerekli ilhamı bulacaklar. Bu ilham veren konularda ikna edici olmaları için somut sonuçlar üretmeleri gerekiyor. Hafta sonu iş hayatları veya toplumsal hayatlarında çıkacak bir fırsatı gelir kaynağına dönüştürmek için çalışabilirler.

ASLAN

Aslanlar bu hafta yakın çevreleriyle olan, işleriyle ilgili yapacakları görüşmelerde karşılarındaki kişilerden duyacakları sözlerle kendilerine güven duyacaklar. Diğer yanda kendi yetenek ve özellikleriyle ortaya çıkmak ve bireysel hareket etmeyi istemeleri ortaklarıyla veya başka kaynaklarla ilgili sorunlar yaratabilir. Mars balık burcuna geçiyor. Aslanlar bu dönemde ortaklaşa işler, başka kaynaklar, bağlı oldukları kişiler veya durumlara dair fedakarlık yapmak zorunda kalabilir. Net hareket edemeyebilir, kurallarını koyamayabilirler. Zaman zaman da başkalarından ilham alarak, ortak hareket edecekleri kişilerle beraber olarak maddi krizleri önleyebilirler. Ortaklaşa işlerinde bazı konuları saklamak isteyebilirler. Hafta sonu yabancılar, yabancı kültürler, amaçlarıyla ilgili beklenmedik fırsatlar bireysel zevkleriyle ilgili konularda harekete geçirebilir.

BAŞAK

Başakların bu hafta hem ortaklaşa hem de bireysel maddi kaynaklarıyla ilgili yapmak istedikleri araştırmalar, görüşmeler olabilir. Ortaklaşa işleriyle ilgili bağımlı kalmak istemedikleri konuları görüşme imkanları olabilir. Diğer yanda ilişkilerindeki belirsizlik ve öfke duydukları konular evlerinde veya aile içersinde bazı sorunlara yol açabilir. Mars balık burcuna geçiyor. Balık burcunda mars, başak burçlarını ilişkiler yoluyla mücadeleye itecektir. İlişkilerinde hayal kırıklıkları olabilir. İlerlemeyen konularda karamsarlığa kapılabilirler veya harekete geçemeyebilirler bu dönemde. Zaman zaman ilişkilerde fedakarlıklarıyla kendilerini ortaya koyma yöntemleri olabilir. Bu durumda karşılarındaki kişilere gösterdikleri değerin değip değmediğini düşünecekler. İlişkilerindeki kişilerle ortak fayda için hareket edebilirler. Hafta sonu kendilerine kurmak istedikleri yaşamın getirileriyle ilgili faydalı olacak adımlar atabilirler.

TERAZİ

Teraziler bu hafta bireysel fikirleriyle herkesi ikna edebilirler. Yapacakları faaliyetler gruplarla beraber olacaktır ve gruplar içersinde kendilerini gösterme imkanı bulacaklar. Kendilerini kanıtlayabilecekleri bireysel başarılar farklı ilişkiler geliştirmelerine yardımcı olacak. Diğer yanda yakın çevrelerindeki veya yeni konularla ilgili sınırlamalar, sorumluluklar yaptıkları işleri gösterme konusunda harekete geçememelerine sebep olabilir. Mars balık burcuna geçiş yapıyor. Bu dönemde yeni çevreye geçişleri, yeni konularda çalışmalarında zorluklar yaşayacaklar. Zaman zaman işleriyle ilgili dağınıklık, odaklanamama durumları olabilir. Zaman zaman da çalıştıkları kişiler veya varsa müşterilerle birlikte hareket etmeleri, bunun en ideal hizmet olduğunu düşünmeleri onlara yardımcı olacak. Hafta sonu yakın çevrelerinde sosyal ortamlara girebilirler.

AKREP

Bu hafta akrepler iş ortamlarında değişimlerle beraber ilişkilerinde başkalarının da bakış açılarına önem vermeleri gerektiğini düşünebilirler. İş hayatlarıyla ilgili değişimleri organize ederken kendi evlerinde veya ailelerinde de görüşmeler, toplantılar yapabilirler. Bireysel olarak kendilerini geliştirmek istedikleri konularla ilgili harekete geçmelerine maddi konular engel olabilir. Mars balık burcuna geçiyor. Bu dönemde maddi kısıtlamalar özel zevk ve hobilerine ait faaliyetleri engelleyebilir. Kendilerini ortaya koymak istedikleri konularla ilgili öfke duyacakları durumlar olabilir. Bireysel çabalarının başkaları yararına olması gerektiğini anlamaları gerekebilir. İdealize ettikleri kişiler onları hayal kırıklığına uğratabilirler. Maddi olarak kendilerine sınırlar koymaları gerektiğini görecekler. Zaman zaman da yaratıcılıklarını kullanarak maddi kaynak sağlamak durumunda kalabilirler. Ne olmak istediklerine bu dönemde karar veremeyebilirler. Maddi konularda bazı düzenlemeler yapmayı düşünecekler. Aileleri bu konuda onlara destek olabilir. Hafta sonu aile içersinde görüşmeler toplantılar olabilir.

YAY

Yaylar bu hafta gruplarla beraber hareket etmekten fayda sağlayacaklar. Kendilerini gösterecekleri organizasyonlara katılabilirler. Yakın çevrelerinde hoşnut olacakları konuşmalarla karşılaşacaklar. Diğer yandan maddi konuları ön plana çıkaramayabilirler. Mecburen çözmek durumunda kalacakları maddi problemler ortaya çıkabilir. Yaylar aldıkları sorumluluklar sebebiyle aile içersinde veya kendileriyle ilgili evlerine ait değişimleri gerçekleştiremeyebilirler. Bazı kısıtlamalarla karşılaşabilirler. Ail eve ev konularında, kendilerine idealize ettikleri yaşamsal şartlarla ilgili sınırlarını belirlemeleri gerekebilir. Ya da fedakarlıklarda bulunmaları gereken durumlar olabilir. Hafta sonu yakın çevrelerinde sosyal ortamlara katılabilir veya kısa yolculuklar yapabilirler.

OĞLAK

Oğlaklar bu hafta maddi konularda fırsatlarla karşılaşacaklar. Başka kaynaklarla ilgili beklentiye girdikleri konularda haberler gelebilir. Ev ve yaşamsal alanlarıyla ilgili değişim için adımlar atabilirler. Bazı konularda kontrolü ellerinde tutmak için hala şartlarını zorluyorlar. Yakın çevrelerinde müdahale edemedikleri konularla ilgili kendi bakış açılarını değiştirmek durumunda kalabilirler. Kendilerini sorgulayacakları bir durumla karşılaşabilirler. Yakın çevreleri için yaptıkları fedakarlıkları sorgulayabilirler. Mars balık burcuna geçiyor. Bu dönemde yakın çevrelerindeki bazı kişiler sebebiyle hayal kırıklıkları olabilir. İdealize ettikleri konular veya kişilerle ilgili kendilerinde mücadele etme enerjisi bulamayabilirler. Hayal güçlerini kullanacakları faaliyetlerde yapacaklarını zorlayabilirler. Hafta sonu daha fazla kendileriyle ilgilenme isteği olacaktır. Evlerinde inzivaya çekilebilirler.

KOVA

Kovalar bu hafta başkalarından duyacaklarını kendi hayatlarında uygulamaya geçirme isteği duyabilir. Dışa dönük ve etrafıyla ilgili olacakları faaliyetlerde bulunacaklar. Herkesin birlikte ve diğeriyle uzlaşma içersinde olması gerektiği konusunda başkalarıyla birlikte ortak faaliyetlerde bulunabilirler. Karşılarındaki kişiler aracılığıyla cesaret bulacakları ortamlarda bulunabilirler. Gruplar içersindeki sorumlulukları ve organizasyonlardaki zorluk çektikleri konularda kendilerine veya değer verdikleri maddi manevi durumlara sınırlar koymak durumunda kalabilirler. Mars balık burcuna geçiyor. Kovalar için bu dönemde harcamalarla sınırlarını zorlayabilecekleri bir dönem olabilir. Maddi kaynaklarının sınırlarını bilmeleri gerekecek. Hatalar onlara maddi konularla ilgili hayal kırıklıkları getirebilir. Başkaları için maddi fedakarlıklar yapmaları gerekebilir. Hafta sonu arkadaşlar veya topluluklar içersinde sorumluluk duydukları konularla ilgili faaliyetlerde bulunabilirler.

BALIK

Balıklar bu hafta onlara maddi kaynak sağlayacak projeler, müşteriler veya işler için ortaklaşa konularla ilgilenebilir ve planlar yapabilirler. Sunumlar hazırlayabilirler. İşin mutfağında faaliyetler gösterebilirler. Kendilerine ve herkese fayda sağlayacak şekilde çalışmalarını organize edebilirler. Balıklar iş hayatlarında veya toplumsal hayatlarında sorumluluk duydukları konularla ilgili faaliyetleri sebebiyle zorlanabilirler. Gruplar içersinde kendilerini zorlayan konularla ilgili yardımcı olmak durumunda kalabilirler. İş hayatlarındaki durumlarda kendilerini ortaya koymakta zorlanacaklar. Mars kendi burçlarına geçiş yapıyor. Biraz daha sorumlu oldukları konuları akışına bırakmaları gerekebilir. Otorite gelen durumlarda ise öfkelerini içlerine atmak ve dışarıya karşı renk vermemek durumunda kalabilirler. Hafta sonu başarmak istedikleri konularda daha rahat düşünüp organize olabilirler.

GAMZE AVCU

Tüm yazılarını göster