Bayram tatili için Suriye'ye gidenler neden geri dönüyor?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Türkiye'de yaşayan Suriyeliler ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Yılman, iktidarın 4 milyon Suriyeli ile ilgili eleştirileri reddettiğini; muhalefetin de bundan farklı bir tavır sergilemediğini belirtti.

Ramazan Bayramı nedeniyle Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini anlamlandıramadığını ifade eden Yılman, Tabii ki gidebilirler memleketlerine… Bunda hiçbir beis yoktur ama Diktatör Esad ve kan emici askerleri; “Bayram” deyip katletmeye ara vermeyeceğine göre… Demek ki her şey yolunda! Ee madem yolunda...O halde neden Türkiye’ye geri dönüyorlar?" dedi.

"Dün, Ramazan Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek isteyen Suriyeli mültecilerin, ülkelerine döndüğü haberleri üzerine yapılan yorumları görünce bunu daha iyi anladım.

O yorumların hiçbirini buraya taşımayacağım.

Zira taşırsam işte hakikaten o zaman nefret suçu işlemiş olurum ancak…

Söylüyorum…

Millet çok öfkeli bu konuda ve ciddi anlamda bir çözüm üretilmeli vakit kaybedilmeden...

Bu arada o halktan biri olarak ben de açıkçası merak etmiyor değilim, ülkelerinde savaş var diye Türkiye’ye sığınan Suriyeli kardeşlerimizin şu dini bayramlarda memleketlerine ziyaret işlerini!

Tabii ki gidebilirler memleketlerine… Bunda hiçbir beis yoktur ama Diktatör Esad ve kan emici askerleri; “Bayram” deyip katletmeye ara vermeyeceğine göre…

Demek ki her şey yolunda!

Ee madem yolunda...

O halde neden Türkiye’ye geri dönüyorlar?

Niçin?"