Yenilginin altından Tuncay Özkan Çıktı: O çift kale maçı yeni çıkan oyuncu kazanır

Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçimini kaybetmesinden sorumlu tutulan İletişimden Sorumlu Genel Başkan Tuncay Özkan'ın 4 ay önceye ait bir videosu ortaya çıktı. Erdoğan'ın oy oranının yüzde 26'ya düştüğünü iddia eden Özkan, "Makul bir insan çıktığında, o çift kale maçı, yeni çıkan oyuncu kazanır" dedi.

Seçimlerin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından CHP'de istifa sesleri yükseldi. Sosyal medyada "başarısızlığın nedeni CHP Genel Başkan Danışmanı Tuncay Özkan" yorumu yapıldı.

CHP'nin İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan ile ilgili 4 ay önceki bir video ortaya çıktı. Özkan, Erdoğan ile ilgili yüzde 26 oyu olduğu iddiasını ortaya attığı videoda, karşısına çıkacak adayın seçimi kazanacağını söyledi. Sosyal medyada paylaşılan videoda, Özkan'a tepkiler geldi. Özkan videoda şunları söyledi:

"Bir firmanın yaptırdığı gizli anket bana geldi. Erdoğan %26 gözüküyordu. Bazı direnç noktaları vardı. 29'da direniyordu. Bugün ham haliyle, dağıtılmalar vs, 26 gözüküyor, karşısında kimse yokken. Böyle baktığın zaman zaten halk karar vermiş. Neyi değiştireceğini görmüş, neyin değişmesi gerektiğine karar veren bir halkın önüne makul bir insan çıktığında zaten o çift kale maçı yeni çıkan oyuncu kazanır."