Platin saç modası geri döndü

İşte uzun bir aradan sonra geri dönen platin saç modasına dair bilinmesi gerekenler...

Saflığın ve güzelliğin sembolü sarı saçların en iddialı renk tonlarında olan platin sarısı bu sene tekrar moda sahnesine geri dönüyor. Rock chic tarzını en iyi yansıtan bu renk Hollywood ünlülerinin başlattığı akımla tekrar moda gündemini meşgul ediyor. Hem alımlı hem de bir o kadar çekici olan platin sarısı aynı zamanda bakımı zor olan ve cesaret isteyen bir renk.

Havalı ve masum: Platin sarısı

Platin sarısı saç rengi kuşkusuz en çok açık tenli ve açık kumral saç rengi olanlara yakışıyor. Cilt tonu ve göz rengi de platin saç renginin kişiye yakışmasında önemli bir detay. Açık renk gözlü ve kumral saçlılar platin saç modasında çok daha şanslı. Koyu renk göz rengi ve koyu saç rengine sahip olanların ise platin saç renginden uzak durmaları gerekiyor. Çünkü koyu renkli saça sahip kişilerde bu saç renginin yapay ve uyumsuz bir görünüme neden olması olası.

Hürriyet'in haberine göre platin sarısı saç rengi kişiye hem modern hem de masum bir hava katıyor. Özellikle saçlarda dalga ve örgü gibi modellerde oldukça havalı bir görünüm yaratan platin saçlar kadınların çok daha seksi ve çekici görünmesinde pay sahibi oluyor. Uzun saçlarda ahenkli bir görüntü oluşturan bu renk kısa saçlarda ise son derece havalı ve göz alıcı bir etki oluşturuyor ve kişiyi öne çıkarıyor.

Kuaförlerden yardım alın

Platin sarısı rengi uygulamak için evde saçlarınızı kendiniz açmanız bazı istenmeyen durumlara neden olabilir ve saçlarınız yanma tehlikesi ile karşılaşabilir. Bu nedenle platin sarısı için mutlaka iyi bir kuaförden yardım almalı ve saçlarınızı usta ellere emanet etmelisiniz. Bu saçlarınızın yıpranma ve yanma ihtimalini en aza indirir.

Saç bakımı önemli

Platin sarısı cazibeli bir renk olmasının yanında düzgün bakım isteyen bir renk tonu olarak da dikkat çekiyor. Bu rengin bakımını ihmal ettiğinizde yıpranmış, tel tel olmuş ve bakımsız bir görünümle karşı karşıya kalabilirsiniz. Sarı saçlara özel şampuan ve saç kremi kullanabilir bunun yanında saçlarınızın parlak kalması için haftada bir kuaförünüzün önereceği saç bakım maskelerinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca saçlarınıza nem maskesi uygulayarak saçlarınızı hem canlı hem de yumuşak bir görünüme kavuşturabilirsiniz.