Teröre aldırmadan Pülümür ve Munzur nehrinde serinliyorlar!

Son günlerde yaşanan çatışma haberleriyle gündeme gelen Tunceli'de vatandaşlar teröre aldırmadan Pülümür ve Munzur nehrinde serinliyor.

Tunceli merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan Marcik ve Sinan plajları vatandaşların akınına uğruyor.

Yaz mevsimiyle birlikte plajlarını hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin hizmetine sunan işletme sahipleri, Antalya ve Bodrum'daki tatil yerlerinde bulanan imkanların Tunceli'deki plajlarda da bulunduğunun altını çizdiler. Her yaz aynı plaj alanına geldiğini ve plajın kendisi için vazgeçilmez olduğunu belirten Deniz Arslan, "Her yaz buradayız. Antalya ile Tunceli arasından fazla bir fark göremiyorum. Sezonumuz birazcık geç açıldı ,onun dışında her şey çok güzel. Avrupa'daki insanlarımızın da gelmeye başlamasıyla tam bir şenlik havası oluştu." diye konuştu.

Tunceli'de plaj sezonun haziran ayında başladığını, insanların bu aylarda plaja girdiğini dile getiren Marcik'in sahibi Caner Nakış, plaj tesislerinin Doğu ve Güneydoğu'da ilk olduğunu, herkesin korkmadan gönül rahatlığıyla Tunceli'ye gelebileceğini ve rahat bir tatil geçirebileceklerini söyledi.
Antalya ve Bodrum gibi tatil yörelerindeki imkanların benzerini Tunceli'de de vatandaşlara sunmak istediklerini dile getiren Caner Nakış, şöyle devam etti: "Plaj sezonu haziran başında başlıyor. İnsanlar bu durumu çok olumlu karşılıyor. Antalya ve Bodrum'daki olanakları sağladığımız için burayı tercih ediyor. Tam olarak bir plaj diyebiliriz. Deniz suyuna göre biraz daha dinç tutar. Müşterilerimiz genelde yurt dışından, İstanbul, Ankara ve İzmir'den geliyorlar. İnsanlar buradan korkmasın, rahat bir şekilde buraya gelsinler."

Türkiye plajlarında yaşanan boğulma olaylarının kendi plajlarında yaşanmadığını belirten Nakış, özellikle küçük çocukların güvenliğini sağlamak amacıyla her türlü önlemi aldığını özellikle belirtti.
Hafta sonlarını plajda geçiren vatandaşlardan Yaşar Aşkın, Tunceli'nin basında yer aldığı gibi korkulacak bir yer olmadığını belirterek herkesin korkmadan Tunceli'ye gelip tatil yapmasını istedi. Aşkın, "Kim gelirse biz insan gibi ona yardımcı oluruz. Antalya'ya gidip çok para harcayacaklarına burada o paraya daha fazla kalıp daha güzel tatil yaparlar. Biz medeni insanlarız, herkes istediği şekilde gezip tatil yapabilir. Kimseye karşı art niyetimiz ve önyargımız yok." diye konuştu
Tunceli'de tatil plajlarının diğer illerdeki plajlara göre daha özgür ve doğal olduğunu belirten Bülent Karabulut adındaki vatandaş, "Burası Bodruma göre daha özgür. Dışarıdaki insanlar önce burayı gezmeli daha sonra Antalya veya Bodrum'u gezmeli. Orası da dünyanın bir kıyısı ama dünyayı anlamak için önce kendi kapısından başlamalı insan. Gelip önce burayı görmeliler burayı anlamalılar ki Bodrum'u anlayabilsinler." dedi.

Hafta sonları zaman buldukça plaja geldiğini dile getiren İpek Deniz adındaki vatandaş, Tunceli'de yapılmak istenen barajlara dikkat çekerek tüm hemşehrilerini tatil için Tunceli'ye davet etti.

Cihan