Sosyal medya kullanıcıları dikkat: Ajanlıkla sulanabilirsiniz

TBMM gündeminde olan 9. Yargı Paketi’nde yeni bir casusluk suçu tanımı getiriliyor. Buna göre, 5237 sayılı kanununa eklenecek 339’uncu madde ile yeni casusluk suçu tanımında değişikliğe gidiliyor

Sosyal medya kullanıcıları dikkat: Ajan sanılabilirsiniz
TBMM gündeminde olan 9. Yargı Paketi’nde yeni bir casusluk suçu tanımı getiriliyor. Buna göre, 5237 sayılı kanununa eklenecek 339’uncu madde ile yeni casusluk suçu tanımında değişikliğe gidiliyor. Konu bugün köşe yazarlarının da gündeminde.
Karar gazetesinden Akif Beki, "Dikkat etki ajanı çıkabilirsiniz" başlıklı yazısıyla Türk Ceza Kanunu'na (TCK) girecek olan ve "etki ajanlığı" olarak tarif edilen düzenlemeyle ilgili, "TCK’ya yeni bir suç giriyor, herkesin peşine düşebilecek bir cadı avını başlatabilir. Hazır mısınız, ciddiyetinin farkında mısınız! Etki ajanı, Türkiye aleyhine kara propaganda yapanlar olarak tarif ediliyor." dedi

Akif Beki'nin yazısı şöyle:

Diyelim, sosyal medyada ekonomi kötüye gidiyor diye iktidarı eleştirdiniz. Ya da Türkiye’nin İsrail’le normal ticareti sürdürmesinden dolayı yöneticilere tepki gösterdiniz...

Ülkenizi kötülemekten, felâket tellallığıyla halkı paniğe sevk etmekten okka altına gidecekmişsiniz. Çünkü ekonomik, toplumsal ve kamu düzenini bozacak bir fitne çıkarmış sayılacaksınız. Yeni Şafak söylüyor.

Etki ajanlığı diye bir suç eklemek için, 9. Yargı Paketi’ne bir düzenleme konuyormuş.

Pazartesi, 4 gün önce Yeni Şafak’ta şöyle sunuluyordu:

“Türkiye aleyhinde kara propaganda yapılmasına alan açanlar, ‘etki ajanı’ kapsamına girecek. Ülkenin ekonomik, toplumsal ve kamu düzenini bozanlar da bu kapsamda değerlendirilecek. Caydırıcılığının olması adına cezai müeyyideler gelecek.”

Ya ağzınızı tutacaksınız ya da mapus yolları görünecek yani size.

“Yeni tip casusluk suçlarına yeni düzenleme”yi dört gözle bekleyen şu anonsa bakar mısınız:

“Casusluk faaliyetlerinin önlenmesinde yeni adımlar atmaya hazırlanan Türkiye, etki ajanlığına karşı da tedbir geliştiriyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de son yıllarda en çok tartışılan istihbarat faaliyetleri arasında etki ajanlığı yer alıyor. MİT’in, Mossad’a yönelik operasyonlarından sonra gündeme gelen casusluk faaliyetlerine ilişkin Adalet Bakanı Tunç, yeni düzenleme sinyali vermişti. Yeni Şafak, düzenlemenin detaylarına ulaştı.”

MEHMET YAKUP YILMAZ: "AMAÇ AJAN YAKALAMAK DEĞİL, ELEŞTİRİYİ SUSTURMAK"

T24'ten Mehmet Yakup Yılmaz ise "Amaç ajan yakalamak değil, eleştiriyi susturmak" diyerek tartışmaya katıldı.

Yılmaz'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Dokuzuncu Yargı Paketi adı verilen yasal düzenlemelerin TBMM tatile girmeden “kaldır parmak, indir parmak” kabul edilerek yürürlüğe girmesi hedefleniyormuş.

Sızan haberlere göre bu kez paketin içinde “casusluk suçları” ile ilgili düzenlemeler de yer alacak.

Buna göre yeni bir tür “casusluk suçu” da TCK’ya eklenecek.

Bu yeni suçun adı “etki ajanlığı!”

Yandaş Yeni Şafak gazetesine göre, bu suç, “Türkiye lehine gibi görünüp ancak aleyhte propaganda yaparak kamuoyu oluşturan etki ajanlarını” hedefliyor.