Simge, Ahmet Kaya şarkılarıyla dönüyor!!! Ercan Saatçi çıldıracak!!!

Türkstar yarışmasında birinciliği hakettiği halde, Ercan Saatçi'nin Ahmet Kaya antipatisi yüzünden hakkı yenen Simge Bağdatlı, yıllar sonra dayısı Ahmet Kaya'nın şarkılarını seslendirdi. Bu albümü Ercan Saatçi mutlaka almalı, arabasında sürekli dinlemeli.

İŞTE SİMGE BAÄžDATLI'NIN AHMET KAYA ALBÜMÜ HAKKINDA YENİ AKTÜEL'DE ÇIKAN HABER.

Simge Bağdatlı'yı bir TV kanalının düzenlediği Türk Star adlı yarışma programından hatırlayacaksınız. Hani "kilolu" diye topa tutulan, "Senden pop star falan olmaz" diye yüzüne yüzüne haykırılan; kocaman gözlü, dik duran kız… Jüri üyeleri haklı çıktı; Simge, yarışmayı ikinci olarak tamamlamasına rağmen pop star olamadı. Simge aynı zamanda 16 Kasım 2000'de, Paris'te –tabiri caizse- sürgündeyken hayatını kaybeden Ahmet Kaya'nın ablasının kızı, biricik yeğeni… Simge, dayısının şarkılarından oluşan bir albüm çıkardı. 11 Ahmet Kaya şarkısının yer aldığı albümün prodüktörlüğünü Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya yaptı.

Aslında Ahmet Kaya şarkılarını bir kadın vokalin söylemesi çok eski bir proje. Ahmet Kaya sağlığında bunu çok arzulamış ama bir türlü hayata geçirecek zamanı bulamamış. Gülten Kaya, bu eski projeyi raftan indirmeye karar verince, önce bilinen ünlü sanatçıları düşünür. Ama biraz daha düşününce bu iş için en doğru ismin kim olacağına karar verir ve bu albüm ortaya çıkar. Gülten Hanım tarafında bunlar olurken yarışmanın şaşaasından sıyrılan Simge, yarışma öncesi imzalanan sözleşme gereği uzun bir süre kendisine albüm yapılmasını bekler. Ama bunun bir türlü olmadığını görünce tası tarağı toplayıp tekrar Almanya'nın yolunu tutar.

Simge Bağdatlı yaşadığı süreci şöyle anlatıyor; "Ben Almanya'da doğup büyüdüm, yaz tatillerinde Türkiye'ye gelirdik. Türkiye'yi hep dışarıdan takip ettim, ama bu yarışma sayesinde gerçek anlamda burada yaşadım. Yani bu yarışmadan hem olumlu, hem de olumsuz birçok tecrübe edindim. Yarışmada İskender Paydaş ile çalışma olanağı buldum. O bana bir albüm çıkarmak istedi, ama Ercan Saatçi onay vermedi. Ardından Avrupa Müzik, beni buldu. DMC yine albüm yapmama izin vermedi. Bunun üzerine, Almanya'ya döndüm. Neredeyse beş yıl oldu. Ve Gülten Kaya bu projeyi önerdi. Çok mutlu oldum ve hemen kabul ettim."

Simge Bağdatlı müziği seven bir aileden geliyor, babası da hayatını müzikten kazanıyor. Bağdatlı henüz dört yaşındayken yapılmış kayıtları var. Simge, dayısı Ahmet Kaya ile olan ilişkisini şöyle anlatıyor; "Ben asi bir çocuktum, ailede herkes beni eleştirir, dayım hariç. O her zaman 'Simge çok mantıklı bir kız' der, konuyu kapatırdı. Hep mahcup hissederdim kendimi onun yanında."

18 yaşından beri sahneye çıkan ve dayısının şarkılarını da seslendiren Simge bir kez dayısı ile aynı sahneyi paylaşır; "Aile toplantılarında hep çalınır söylenir, ama dayım beni hiç dinlememişti. Onu kaybetmeden altı ay önce, Paris'te bir konserine gittim. Henüz nasıl şarkı söylediğimi bilmediği halde beni sahneye davet etti. Çok şaşırdım. Onun iki şarkısını söyledim. Bana gülümseyen gözlerle baktığını hatırlıyorum… Sonra bana 'Yahu senin sesin ne kadar güzelmiş, İstanbul'a döndüğümde seninle çok güzel işler yapacağız' dedi. Maalesef İstanbul'a dönemedi…"

Simge her ne kadar Gülten Kaya'nın teklifini büyük mutlulukla kabul etse de zaman zaman yüklendiği sorumluluktan korktuğunu söylüyor; "O şarkıların her biri bir efsane…" diyor, "Herkesin tanıdığı, ezbere bildiği şarkılar. Kolay değil bu şarkıları okumak, kendi sesimden sevdirmek. O baskıyı her saniye hissettim. Ama çok samimiydim, umarım benim samimiyetim dinleyene de geçecek. Mutlaka hatalarım olmuştur… Çok uğraştım ve albümü dinlediğimde 'Evet' dedim 'doğru bir şey yaptık.' Bu hissimi dinleyenlere geçmesini umut ediyorum."

Necla Bayraktar
9-18 Ekim Yeni Aktüel