Sex and The City'deki Fahişe Karakteri Rusları Kızdırdı

Sex and the City'nin devamı olarak çekilen And Just Like That'de yer alan bir karakter Rus seyircilerin yoğun tepkisine neden oldu.

Sex and the City'nin devamı olarak çekilen And Just Like That'de yer alan bir karakter Rus seyircilerin yoğun tepkisine neden oldu. Ruslar dizinin yapımcısı HBO Max platformunu "çifte standartlı ve ikiyüzlü olmakla" suçlayarak boykot tehdidinde bulundu.

Dizinin sekizinci bölümünde Manhattan'da lüks bir dairede uçarı ve zengin bir hayat süren genç bir kadının "Rus bir fahişe" (She is a Russian prostitute.) olduğu söyleniyor.


Rus izleyiciler karakteri platformun Instagram sayfasında #metoorussia ve #meetorussian hashtagleriyle protesto etti. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Rus asıllı göçmenler de change.org üzerinde bir imza kampanyası başlatarak yapımcıların Ruslardan özür dilemesini istedi.



Türkrus sitesinin aktardığına göre, Rus izleyiciler, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hakim atmosferden dolayı şov dünyasının artık Meksikalılar, eşcinseller ve Afrikalı-Amerikalılar hakkında şaka yapamadığını, bu yüzden "ihalenin Ruslara kaldığını" ileri sürdü.

Geçtiğimiz günlerde Netflix dizisi Emily in Paris'te Ukraynalı bir kadının mağaza hırsızlığı yaparken gösterilmesi Ukrayna Kültür Bakanı Oleksandr Tkaçenko'nun sert tepkisine neden olmuştu.