Sağlık Bakanlığı 2. Doz BioNTech Aşısının Erteleme Kararını İptal Etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Pfizer/BioBNTch aşısıyla ilgili doz aralığının 6-8 haftaya çıkarılacağını açıklamasının ardından, Sağlık Bakanlığı'ndan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, ikinci doz randevularını almış olanların randevularının korunacağı belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından, Pfizer/BioNTech aşısıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunarak, bu aşıda ikinci doz uygulamalarının 6-8 hafta aralığında olacağını belirtti. 

Haber Global'in haberine göre; konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı kaynaklarından yeni bir açıklama geldi. Buna göre, Pfizer/BioNTech aşısı için ikinci doz randevularını almış olanların randevuları korunacak. Yeni aşı olacaklara ikinci doz uygulamaları 6-8 hafta aralık olacak şekilde randevu verilecek.

NE OLMUŞTU?

Bakan Koca, dünkü açıklamasında, "Haziran ayı ile birlikte Biontech aşısının da teslim alınan miktarı 30 milyon dozu geçmiş olacak. Bugün yaptığımız Bilim Kurulu toplantısında aşıyı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın da görüşünü alarak Biontech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir" demişti.