Özgür Özel Erdoğan’a sunduğu ilk konuyu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti ve MHP lideri Bahçeli ile yaptığı kritik görüşmelerle Türkiye siyasetinde "diyalog zemini" oluşturmayı amaçlayan Özgür Özel Erdoğan a sunduğu ilk konuyu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti ve MHP lideri Bahçeli ile yaptığı kritik görüşmelerle Türkiye siyasetinde "diyalog zemini" oluşturmayı amaçlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Yumuşama lafını doğru bulmuyorum. Normalleşme. Bahçeli ile görüştüm. Bütün gazeteler '7 yıl sonra ilk temas yazmış' fakat bu yanlış. Dünyanın hiçbir yerinde, gerçek demokrasilerde el sıkışmayan parti liderleri olmaz. Eskiden de el sıkışılmazdı ve darbeciler el ovuşturdu onların o halini görünce..." dedi.

Katıldığı yayında Erdoğan'a sunduğu dosyayı da ilk kez açıkladığını söyleyen Özel, "Bu detayı ilk kez burada açıklıyorum. Cumhurbaşkanı ile görüşmede dış temaslarla ilgili dosya sundum. Filistin için sol ve sosyalist partilere yazdığım mektuplar, SPD konuşmam, Türkçeleri Sayın Cumhurbaşkanı’na verdiğim dosyalarda var. Ayrıca dedim ki, 'Devlet geleneğini terk ettik. Benim yurtdışına gitmeden önce Dışişleri'nden brifing almam lazım. O ülkeyle ilişkimiz nasıl ve ne yapmam lazım?' Kıbrıs meselesinde Türkiye'nin geldiği tüm noktayı bilemeyiz ki eskisi gibi bilgilendirme de yapılmıyor. Dönüşte de bizim bilgi vermemiz lazım" diye konuştu.

Erdoğan'ın cevabını da açıklayan Özel, "Kendisi dedi ki; 'Bu konularda hatta daha da genişletti, Milli Savunma, İçişleri, Dışişleri Bakanlarımız, Sayın Başkan ihtiyaç duyduğunda brifing versinler ve bu temaslar sağlasın.' Bu önemli bir adımdı" dedi.

Geçen perşembe Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 7 Mayıs'ta da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi TBMM'de ziyaret etti. Öncesinde DEM Parti'yi de Genel Merkez'de kabul eden Özel, Erdoğan'ın "siyasette yumuşama", Külliye'nin ise "Türkiye '100. Yıl Uzlaşması" dönemi olarak ifade ettiği yeni süreçte, Türkiye siyasetinde "diyalog zemini" oluşturmayı amaç edindiğini söylüyor.

Yeni anayasa tartışmalarının alevlendiği dönemde diyalog zemini için görüşme trafiğini sürdüren Özel'in çantasında, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararları, tutuklu generaller, Gezi davası, emekli maaşları, asgari ücret, belediyelerin borçları, seçim sonuçları gibi konular yer alıyor.