O sahne nasıl çekildi? Temel İçgüdü'nün yönetmeni neler anlattı?

Temel İçgüdü'nün yönetmeni Paul Verhoueven, unutulmaz sahneyle ilgili konuştu. `Ben ne görmek istiyorsam Sharon Stone onu gösterdi'

HOLLYWOOD yıldızı Sheron Stone'un iç çamaşırı giymediği sorgulama sahnesiyle hafızalara kazınan Temel İçgüdü filminin yönetmeni Paul Verhoeven, sahnenin çekileceği gün tüm seti boşalttıklarını belirterek, "Sadece ikimiz kaldık. Ve o sahnenin çekiminde ben ne görmek istiyorsam, Sharon Stone onu gösterdi" dedi.

Bu yıl 45'incisi düzenlenen ve dün kortejle başlayan Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen 4'üncü Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin Jüri Başkanı Paul Verhoeven, bugün Hillside Su Otel'de düzenlenen workshopta basın mensupları ve sinemaseverlerle buluştu. Hollandalı ünlü yönetmen, soru cevap bölümünde Atilla Dorsay'ın, yönetmenin en önemli filmleri arasında yer alan Temel İçgüdü filminin unutulmaz sorgulama sahnesinin Sharon Stone'un mu yoksa kendisinin mi fikri olduğuna ilişkin sorusu üzerine bu sahnenin detaylarını anlattı.

Sharon Stone'un iç çamaşırı giymemesi nedeniyle hafızalara kazınan sorgulama sahnesinin 3 günde çekildiğini anlatan Verhoeven, sahnenin filme eklenmesi hikayesini, "Sharon'la konuşuyorduk. Ben ona okul dönemindeki bir anımı anlattım. Anım, okula iç çamaşırı giymeden gelen ve bacak bacak üstüne atarak bunu bize fark ettiren bir arkadaşımla ilgiliydi. Sharon bu fikre bayıldı. Ve bu sahneyi filme koymaya karar verdik" diye anlattı. Sahnenin çekileceği gün, tüm seti boşalttıklarını anlatan Verhoeven, "Sette sadece ikimiz kaldık. Ve o sahnenin çekiminde ben ne görmek istiyorsam, Sharon Stone onu gösterdi" dedi.

Amerika'da kıt düşüncelerin yaygın olduğunu kaydeden Verhoeven, sahnenin tepki çektiğini söyledi. Sharon Stone'un tepkiler üzerine kariyerini tehlikeye attığı konusunda korkuya kapıldığını anlatan Verhoeven, "Sharon Stone bu sahnenin bir skandal olabileceğini daha sonra anladı, daha sonra pişman olmuş da olabilir. Ama ben istediğimi aldım" diye konuştu.

ÜNLÜ YÖNETMEN OBAMA'CI ÇIKTI

Paul Verhoeven, ABD'deki yaklaşan başkanlık seçiminde sanatçıların adaylara verdiği desteğin seçimi ne yönde etkileyeceği sorusuna da, ABD'nin ünlü TV yıldızı Oprah Winfrey'in Obama'ya verdiği desteği örnek gösterek, "Oprah, Obama'ya destek olursa büyük bir yardımı olur, ancak Obama'nın kendi başına yaptığından daha fazlasını yapamaz" dedi. Verhoeven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD'deki bu seçimin ardından Cumhuriyetçilerden kurtulmamız gerekiyor. Çünkü Obama, bütün dünya için bir umuttur. Artık ABD'nin dünyadaki herşeyi yok eden bir ülke olarak görülmesini istemiyorum."

Verhoeven, bir katılımcının, "ABD'deki ekonomik kriz sizi nasıl etkiledi?" sorusu üzerine, krizde fazla bir kayıp yaşamadığını anlattı. ABD'deki işlerinden sorumlu müdürünü arayıp bilgi aldığını belirten Verhoeven, "Ben 6 ayda filmlerimden şu kadar yüzde alırım diye düşünmüyorum. Borsada da oynamıyorum. Zaten borsada oynayanlar kaybettiler. Ben sadece filmlerimden para kazanıyorum" dedi