Teğmen Mehmet Ali Çelebi Memleket Partisi'nden İstifa Etti

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Çelebi, istifa kararını Twitter hesabı üzerinden yazılı açıklama ile duyurdu.

Mehmet Ali Çelebi'nin istifası ile Memleket Partisi'ninm TBMM'deki milletvekili sayısı 2'ye düştü.

Çelebi'nin açıklaması şöyle:

"Israrlı uyarılarıma rağmen,

-"Ben" değil "biz" olamadığımızdan,

-Kuruluş ilkelerine rotasına aykırı tutum ve söylemlerden,

-Parti kurulları işletilmeyerek ortak akıl devre dışı bırkaıldığından

-Partinin büyümesi azimle devam ettirilmediğinden,

-Gençlerin dinamizmine ve heveslerine ket vurulduğundanb,

-İftira üreten ve yayan, ayrımcılık yapan kişilere disiplin işletilmeyerek göz yumulmasından ötürü,

Memleket Partisi üyeliğinden istifa ediyorum.

Kurucuları arasında büyük umutlarla yer aldığım partimizin her üyesi ailemdendir. Hepsi başımın tacıdır. Azimli çalışmalarıma hepsi şahittir.

Bu istifanın ardından sorunların çözümüne vesile olması dileklerimle başarılar diliyorum."

Mehmet Ali Çelebi Kimdir?

Mehmet Ali Çelebi (23 Temmuz 1984) Türk asker ve siyasetçi. TBMM 27. Dönem İzmir milletvekili. 23 Temmuz 1984 tarihinde Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Amasya'da tamamladı. Maltepe Askerî Lisesini birincilikle bitirdi. 2007'de Kara Harp Okulunu 4. olarak bitirdi ve teğmen oldu. Ergenekon davaları kapsamında, “örgüt adına Hizbut Tahrir örgütü içine sızarak faaliyetlerde bulunduğu” iddiasıyla 18 Eylül 2008’de tutuklandı, 41 ay cezaevinde yattı, 11 Mart 2014 tarihinde tahliye oldu.

MEMLEKET PARTİSİ'NDE NELER YAŞANDI?

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de kaleme aldığı yazısında, Memleket Partisi’nin bekleneni veremediğini ifade ederek, Muharrem İnce’nin şu üç hatayı yaptığını ifade etti:

“Bir: 24 Haziran 2018'de aldığı yüzde 30'luk oyun kendisine verildiğini sanıyor. Oysa bu, ağırlıklı CHP'nin ve sol muhalefetin oyu.

İki: 24 Haziran'da açıklama yapmayarak, İsmail Küçükkaya'ya "Adam kazandı" diye mesaj atarak, seçmenin güvenini kırdığı için sürekli "O gece ne oldu?" sorusuna muhatap oluyor. Acıdır ki, verdiği yanıtlar ikna etmiyor.

Üç: İnce, 31 Mart 2019'daki yerel seçimde İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerini kazanan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın öne çıktığını görmüyor.”

“İnce'nin tek adam yönetimi kurduğu, WhatsApp'ta bazı partililere hakaret ettiği, tweet atma yasağı koyduğu ileri sürülüyor. Partide kadınların taciz edildiği, bir kurucuya Kuyruklu Kürt’ denildiği savunuluyor. Kemalistlerin dışlandığı ve 10 Aralık'çıların partiyi ele geçirdiği iddia ediliyor. İnce'nin Ekrem İmamoğlu ile pazarlık masasına oturduğu söyleniyor” diyen İsmail Saymaz, 9 ayın sonunda 82 kurucudan 27’sinin istifa ettiğine dikkati çekti.