Yeniçağ'dan Kulis: Erdoğan MHP’ye dört bakanlık teklif etti, Bahçeli’nin kararı bekleniyor

MHP’li muhaliflere ve ülkücü camiaya yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesinin Ankara kulislerine yakın yazarı Ahmet Takan, AKP’nin MHP’ye dört bakanlık teklif ettiğini öne sürdü.

Erdoğan’ın Hindistan gezisine MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta’yı götürdüğünü hatırlatan Takan, Erdoğan’ın MHP’ye dört bakanlık teklif ettiğini ve Bahçeli’nin kararının beklendiğini yazdı.

Takan kulislerden aldığı bilgiyi şöyle aktardı: “Numan Kurtulmuş, genel başkan yardımcılığına dönüyor. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kesinleşen gidicilerden. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak sallantıda, hakkındaki kesin karar verilmedi. İbrahim Kalın yüksek olasılıkla Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturur. Esas büyük sürpriz ekonomi yönetiminde olacak. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yerine Ali Babacan gelecek. Ali Babacan ile görüşmeler son noktasına geldi, ikna olmuş gibi.”

Takan, Erdoğan’ın MHP’ye ekonomi, milli savunma, gençlik ve spor ve kültür ve turizm bakanlıklarını teklif ettiğini öne sürdü.