Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a galoş tepkisi: Kibrin fotoğrafı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Rize Fındıklı'da vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde toprağa galoş çizme ile basan Erdoğan vardı. Kılıçdaroğlu "kibrin fotoğrafı" diyerek Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. Kaynak: Kılıçdaroğlu'ndan toprağa "galoş çizme" ile basan Erdoğan'a sert tepki!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Rize Fındıklı'da vatandaşlara seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları;

Belediye başkanımız kapıya 7 ilke asmış. 7 ilkeyi belediyeyi ziyaret eden kardeşlerimin okumasını rica ediyorum. O ilkelerden bir sapma olursa hemen uyarsınlar.

Yeni bir siyaset anlayışını ülkeye getirmek istiyoruz. Kucaklayıcı, ayrıştırmayan bir siyaset anlayışı ile hareket ediyoruz. Herkesin yaşam tarzına saygı duyan bir anlayış. CHP iktidara geldiğinde şunu şunu yapacak diye tehdit ediyorlar. Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum hiçbir endişeniz olmasın.

Buradan söylüyorum en ufak bir endişe duymayın kerkesin kimliğine saygılı olacağız bizim işimiz ne olacak bir ailenin çocuğu işsiz ise ona iş bulacağız. Kimsenin çocuğu yatağa aç girmeyecek.

Kibirden uzak olacak siyasetçi.

Siz derelerinize sahip çıktınız. Siz çevre konusunda duyarlısınız.

Tüm Türkiye'ye örnek oldunuz. Sorsalar Türkiye'de çevresine en çok sahip çıkan ilçe neresi diye Fındıklı denir.

Şeffaf bir yönetim olmalı. Halkın vergileri ile hizmet yapan, maaşını alan belediye başkanı halka hesap verirse o yönetim şeffaf olur. Bunu Saray için de söylüyorum hem halkın paraları ile iş yapacaksınız hem de hesap vermeyeceksiniz, halka teba gibi davranacaksınız. Bunun adı kibirdir.

Mesela şehir hastaneleri ne kadara mal oldu bilen var mı? Ben de bilmiyorum.

KİBRİN FOTOĞRAFINI GÖSTERMEK İSTİYORUM

"Bir ülkeyi yöneten insan kendi ülkesinin toprağına galoşla basmaz. Bakın burada yağmur çamur yok kuru toprak aşık Veysel ne diyor benim sadık yarim kara topraktır, toprak temizliktir. Biz toprağa yalın ayak basarız.

Su bulamadığınız yerde toprak ile abdest alınır. Toprak nedir anamızdır bizim Peki neden toprağa galoşa basılır ayakkabımız toprak olmasın diye. AKP'li vatandaşlarıma sesleniyorum ayakkabım toz olur diye galoş giymelerine sakın ama sakın izin vermeyin. Böyle komik bir duruma bir cumhurbaşkanı düşmez

Yalın ayak gezeriz. Vücuttaki elektriği alır toprak. Bir de gidip galoşla fotoğraf çektirmiş. Allah kibirden insanı korusun. İmkânımız olsa yalınayak gezeriz, toprağın üzerinde. Ayağınızda çizme galoş ile birlikte fotoğraf çektireceksiniz. Allah bizi kibirden korusun. İsraftan kaçınmak zorundayız. Ne için? Bu güzel çocuklarımız için. Her kuruşu yerinde ve zamanında harcamak için. Fakir mahalleler varsa pozitif ayrımcılık yapacak. Suriyeliler konusu son günlerde çok tartışılıyor. Suriye belasını bizim başımıza kim açtı? Yanlış dış politikasının bedeli Türkiye’ye çok ağır oldu. Suriye’de müslümanlar birbirini katlediyor. Suriye ile süratle barışmak lazım. Bunların hepsi olacak. ”