Kar Yağışı Sürerken İstanbul Trafiğinde Son Durum Ne?

İstanbul'da kar yağışı etkisini sürdürürken, yetkililerden özel araçla trafiğe çıkılmaması uyarısı yapıldı. İstanbul trafiğinde son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası'na göre  kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 56 olarak ölçüldü.

İstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle şehre girişleri yasaklanan tır ve kamyonların şehre girişine kontrollü şekilde izin verilmeye başlandı.

İŞTE İSTANBUL YOL HARİTASI

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı sabah da devam ediyor. Kentin birçok yeri beyaza büründü. Bakan Karaismailoğlu, kar yağışının en yoğun geçeceği günü de açıkladı. Okulların ve kamu çalışanlarının yola çıkmadığı bugün trafik yoğunluğu ise yağışın ve kazanaların etkisiyle arttı.

İBB trafik uygulamasına göre saat 08.15 itibarıyla kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 54 olarak ölçüldü.

Yolların geneli boş gözükse de kalabalık alanların oldukça sıkışık olduğu farkediliyor.

VALİ YERLİKAYA UYARDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışının etkili olduğu kentte vatandaşları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yoğun kar yağışı nedeniyle zorunlu olmadıkça lütfen trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7/24 sizlerin hizmetinizde." ifadelerini kullandı.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç,  AVM'lerin bugün 12.00'den itibaren müşteri kabulüne başlayacağını, 19.00'da kapanacağını açıkladı.

Avdagiç'in sosyal medyadan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "İstanbul’daki zorlu hava şartları dikkate alınarak Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği, BMD ve TAMPF Başkanları ile yapılan görüşmede, AVM’lerin bugün 12.00’den itibaren müşteri kabulüne başlaması ve 19.00’de kapanması konusunda mutabakat sağlanmıştır." ifadeleri yer aldı.

İstanbul'da Perşembe gününden itibaren etkisini gösteren kar yağışı hava sıcaklığının düşmesiyle gece saatlerinde etkisini arttırdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için yapılan uyarıda, karın etkisini arttırdığı ve önümüzdeki günlerde, karın sağanak şekilde yağmasına karşı vatandaşlara tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulunmuştu.

METEOROLOJİ'DEN SON HAVA TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Çanakkale'nin batısı ve Güney Ege kıyıları dışında tüm bölgelerin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bolu, Adana’nın kuzey ve doğusu, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Niğde, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Muş, Adıyaman, Diyarbakır’ın doğusu, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Akdeniz kıyıları dışında ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.