Helin Avşar: Kadınlarda evlilik hastalığı var!

Bugünlerde ilk defa düzenleyeceği defilenin heyecanını yaşayan Helin Avşar, evlilikten, kaç kere aşık olduğuna, artık hayatını nasıl yaşadığına varana kadar hakkında bilinen ve bilinmeyen her şeyini Vatan'dan Melis Güvenç'e anlattı.

HELİN AVŞAR... GALERİ

Helin Avşar dizi oyuncusu mu oluyor?

Helin Avşar artık namaz kıldığını söyledi

Moda çizginizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Herkes tarafından giyilebilir, her tarza hitap eden kıyafetler yapmaya özen gösteriyorum. Tasarımlarımı sıradan olanlar değil, değişik ve tarz olmak isteyenler alıp giyebilir.

Hiç değişik olmak için özel çaba içine girdiğiniz oldu mu?

Hiç olmadı. Geçen gün bir arkadaşım, "Hatırlıyor musun deli gibi alışveriş yapmıştın ama eve geldiğinde eline makası alıp bütün elbiseleri kesip yırtıklar açmıştın. O zamandan belliydi senin çatlak işler yapacağın" dedi. Bu yüzden bu durum sonradan olan, özel çaba harcadığım bir şey değil, içimde olan bir şeydi. Allah’tan sevdiğim bir şeyi iş edindim.

Hiç yaptıklarınız çılgınlık olarak görüyor musunuz?

Aslında yaptıklarım çılgınlık değil. Önceden çok fazla magazin programı vardı. Her gece birinde aynı haber yayınlansa çok fazla dışarı çıkan biriymiş gibi görünüyordum. Ama zaten beni üç seneden beri doğru dürüst hiçbir yerde de göremezsiniz. Yaşın da verdiği olgunlukla artık evde oturmayı daha çok seviyorum. Eskiden iki gece üst üste dışarı çıkıp eğlenebiliyordum. Şimdi para verseniz aynı şeyi asla yapamam.

Bu durum gezmeye, dolaşmaya eğlenmeye doyduğunuz için olabilir mi?

Olabilir. Çünkü çok gezdim. Görmediğim ülke, gece kulübü gitmediğim yer kalmadı. İyi gezdim, iyi eğlendim. Bu yüzden artık başka şeyler görmek istiyorum. Mesela artık daha çok kültürel zenginliği olan şeylere vaktimi ayırıyorum. Müzeye, sinemaya, sergiye gitmek artık bana daha iyi geliyor. Kitap okuyorum, yabancı dizilerim var, eve geldiğimde açıyorum sabaha kadar onları izliyorum. Kısacası artık her şeyi sakin kafayla daha çok derinlemesine inceliyorum.

Her şeyi görmüş yaşamış biri olarak anneliğe nasıl bakıyorsunuz?

Açıkçası hayatımda çocuğum olmamasının eksikliğini hissediyorum. İyi bakabileceğim ve hayırlı olduğu zaman bir çocuğum olsun isterim. Bazen doğurmuş olmak için doğurup, çocuklarına bakamayan annelerin olduğunu görüyorum. İşimde çok iyi bir yere geldiğimi söyleyemem. Bu yüzden bazı şeyleri hallettikten sonra çocuk sahibi olmayı düşünüyorum.

Evlat edinir misiniz?

Önce kendim doğurup sonra, onunla büyümesi için evlat edinebilirim. Angelina Jolie gibi beş tane çocuğum olsun isterim. Ama mutlaka doğurup anneliğin nasıl bir şey olduğunu tatmak istiyorum.

Dik konuştum, yanlış anlaşıldım

Önceden katıldığım televizyon programlarında hep düşünmeden ve çok dik konuşurdum. Ama bu huyumu törpüledim. Artık aşırıya kaçamadan, riskli cümleler kurmadan, düşünerek konuşuyorum. Riskli konuları konuşmuyorum. Önceleri çok yanlış anlaşıldım ama onlar da hiç kötü niyetle söylediğim şeyler değildi.

Kadınlarda evlilik hastalığı var

Evliliğe mesafeli olduğunuz doğru mu?

Evlenebilmem için beraber olduğum kişiyle gerçekten mutlu olmam lazım. Maalesef kadınlarımızda evlilik hastalığı var. Evleneyim, çocuğum olsun da ne olursa olsun mantığındalar. Ben bu kadar rahat olamadığım için hiç evlenemedim. Yoksa evliliğe mesafeli falan değilim.

Hep çılgın ve özgür bir kadın olarak bildik sizi...

Basın beni herkese çok abartılı ve özgür ruhlu biri olarak gösterdi. Ama hiçbir zaman öyle özgür ruhlu bir kız olmadım. Eğer gece dışarı çıkmaksa özgürlük, özgürdüm. Ama özgür ruhlu olmak bundan daha fazlası. Çünkü aileme, değerlerime bağlı bir hayat sürdüm. Saçma sapan bir hayatım olmadı.

Birçok sevgiliniz oldu ama kaç kere aşık oldunuz?

Biri 11 yıl, diğeri 4 yıl süren ilişkilerim oldu. Fakat onlarda aşk değil sevgi ve alışkanlık vardı. Bir kere aşık oldum. 22 yaşındaydım. Aşk çok değişik bir duyguymuş. O tuhaf duyguyu çok yoğun yaşadım.

Şuan hayatınızda biri var mı?

Yok çünkü eskisi gibi kolay başlayan ve boşu boşuna yaşanan bir ilişki istemiyorum. Bundan sonraki ilişkimin evliliğe gitmesi gerekiyor.