CNN Türk canlı yayında asgari ücrete tepki

Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, asgari ücreti eleştirerek; 2 bin 825 TL 90 kuruş olan asgari ücretin 3 bin TL'nin üstünde olmasını belirtti ve "Bir yerden kısıp onu kapatamıyor musun?" dedi.

Bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından 2 bin 825 lira olarak açıklanan asgari ücrete tepkiler büyüyor.

Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında asgari ücrete SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı da tepki gösterdi.

Bayrakçı şöyle konuştu:

"Rakamla asla tatmin edemeyeceğinize göre, o adam yine 40 milyonu tık diye, nafaka diye veren adamın magazin haberini duyduğunda yine metabolizması bozulacak. Tatmin edemezsiniz. Ne yapacaksınız biliyor musunuz?"

Bayrakçı konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

"Psikolojik bir barem koyarsınız, bugünün psikolojik baremi nedir? 3 bin lira. Siz bunu 2 bin 824 dediğiniz zaman bunu piyasa da uygular. Bunu Almanlar başlatmışlardı 70'li yıllarda. Ya madem psikolojik barem 3 bin çık şu 3 binin üstüne. 165 lira kurtarmıyor mu? Yetmiyor mu? Bir yerden kısıp onu kapatamıyor musun? Psikolojik olarak tatmin et; zaten rakamsal olarak zaten tatmin edemez. Zaten izliyorlar o dünyayı"

Hacısalihoğlu'dan Bayrakçı'ya destek

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu ise Bayrakçı'nın sözleri sonrası, "bu önemli ve katılıyorum" ifadelerini kullandı.