EuroLeague, Rus Takımlarının Maçlarını Erteleme Kararı Aldı

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat başlatması nedeniyle EuroLeague yönetimi, Rus kulüplerinin maçlarını erteleme kararı aldı.

THY EuroLeague, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekatı nedeniyle Rus takımlarının bu hafta ülke içinde ve dışında oynayacağı basketbol maçlarını erteledi.

THY Avrupa Ligi'nin 27. haftasına denk gelen aşağıdaki maçlar askıya alındı:

Bayern Münih-CSKA Moskova
Bitci Baskonia Vitoria Gasteiz-UNICS Kazan
Zenit St Petersburg-Barcelona

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden takımlar, Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gelişmeler nedeniyle yarın olağanüstü toplantı yapacak. (AA)

Zalgiris Kaunas: "Ruslar'la maç yapmayın!"

THY EuroLeague'in ortaklarından Litvanya kulübü Zalgiris Kaunas, Rus takımlarına karşı en şiddetli tepkiyi ortaya koyan takım olmuştu.Zalgiris Kunas, THY EuroLeague'de CSKA Moskova ile 25 Mart'ta, Zenit St. Petersburg ile 8 Nisan'da karşılaşacaktı. Zalgiris kululübünden yapılan açıklamada "Ukrayna'daki Rus askeri güçlerinin saldırısına ve işgaline gösterdiğimiz tepki olarak" ibaresi dikkat çekmişti.

Zalgiris Kunas Genel Menajeri Paulius Motiejunas, "EuroLeague ile son gelişmeler üzerine bir toplantı ayarladık. EuroLeague, tüm konuları görüşecek olsa da böyle bir yanıtın çok yavaş olduğunu düşündük ve derhal bir karar aldık. Zalgiris Kaunas, iki normal sezon maçının oynanması gereken Rusya'ya gitmeyecek. EuroLeague'de mücadele eden tüm kulüplerle konuşacağız. Bizim boykotumuza katılmaları çağrısında bulunacağız. Sadece Rusya'da oynanacak maçları değil Rus takımları ile olan tüm maçları boykot etmelerini isteyeceğiz." açıklamasını yapmıştı.

18 takımlı THY EuroLeague'de CSKA Moskova, Zenit St. Petersburg ve UNICS Kazan ile birlikte 3 takım mücadele ediyor.

Zalgiris Kaunas, Ukrayna'ya desteğini göstermek için sosyal medya hesaplarındaki profil fotoğraflarına Ukrayna bayrağı da yerleştirdi.