Burhan Kuzu, Zindaşti’nin finanse ettiği dergiye kapak olmuş

Hakimlere baskı yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan Burhan Kuzu, uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan İranlı Zindaşti’nin finansını sağladığı dergiye 2016’da kapak konuğu olduğu ortaya çıktı.

Independent'ten Cihat Arpacık'ın haberine göre; Uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan İranlı Naci Şerifi Zindaşti’nin kaçmasına neden olan tahliye kararında etkisi olduğu ileri sürülen Burhan Kuzu’nun, Zindaşti’nin flörtü Aliye Uzun’un çıkardığı dergiye 2016’da kapak olduğu ortaya çıktı. Bu dergi, Zindaşti’den alınan parayla çıkarılıyordu.

Dünya çapında uyuşturucu ticaretiyaptığı iddia edilen Zindaşti, cezaevinde yatarken dönemin Özel Yetkili Savcısı Zekeriya Öz tarafından istenilen ifadeleri vermesi karşılığı 2009’da serbest kaldığı iddia ediliyor.

Zindaşti’nin Öz’e “Terazi” kod adıyla o dönem adliyelerde görev yapan yargı personeli hakkında kurguifadeler verdiği belirtiliyor.İstanbul’da işlenen bir çok cinayetin perde gerisinde hep onun ismi konuşuluyor.

Zindaşti, hakkındaki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Nisan 2018’de yakalanarak tutuklandı.

6 ay cezaevinde kalan İranlı, Ekim 2018’de Sulh Ceza Hakimi tarafından tahliye edildi.

Savcılık tahliyeye itiraz edip hakkında tekrar tutuklama kararı çıkartıncaya kadar Zindaşti ve adamları kaçmayı başardı. O günden bu yana polis tarafından köşe-bucak aranıyor.

Burhan Kuzu’nun ismi tam da bu sırada Zindaşti dosyası nedeniyle kamuoyunun gündemine girdi.

Hakimleri arayıp onlara baskı yaptığı iddia edildi.

Bu nedenle Kuzu hakkında önce soruşturma başlatıldı ardından dava açıldı.

Kuzu hakimlere baskı yaptığı iddiasını reddediyor. Hakimleri aradığını kabul eden Kuzu, amacının baskı yapmak olmadığını savunuyor.

Zindaşti ile Burhan Kuzu’nun yan yana olduğu fotoğraf geçen yıl Cumhuriyet gazetesi tarafından yayınlandı. Bir yemekte çekilen fotoğraf karesinde AK Parti teşkilatında görev aldığı ileri sürülen bir kadın da vardı: Aliye Uzun.

Zindaşti’yi Burhan Kuzu’yla tanıştıran kişinin de Uzun olduğu söyleniyor.