Battık Diyenlere İnanmayın Diyen Erdoğan Yastık Altı Birikimleri İstedi

Erdoğan'dan vatandaşlara çağrı: Evlerindeki döviz ve altını, finans araçlarına yatırmalarını ve ekonomiye kazandırmalarını istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanlığındaki değişiklik sonrası ülke piyasalarındaki dalgalanmalara ve yükselen döviz fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı.

Söz konusu dalgalanmaların; Türkiye ekonomisinin temellerini ve potansiyelini yansıtmadığını savunan Erdoğan, vatandaşlara da döviz ve altın konusunda çağrıda bulundu.

Erdoğan şunları kaydetti:

Sadece kendilerini güvende hissetmek amacı ile evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarıma buradan bir çağrıda bulunuyorum.Bu vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum. Finans kuruluşları, özellikle de katılım finans şirketleri, bu altın ve dövizler için müşterilerine, onları memnun edecek getiri sağlayabilecek alternatifler sunuyor.

Erdoğan iş insanlarına da yurt dışındaki kaynaklar için çağrı yaparak, "İş insanlarımıza da, 30 Haziran’a kadar devam eden varlık barışından yararlanarak, yurt dışındaki kaynaklarını ülkemize getirebileceklerini tekrar hatırlatıyorum. Ülkemize yatırım yapan uluslararası yatırımcılara ise, Türkiye’nin gücüne ve potansiyeline güvenmeleri çağrısında bulunuyorum" dedi.