Art Arda Şiddetli Artçı Depremler: Binalar Yıkıldı

Sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremin ardından şiddetli artçılar devam ediyor.

Arama-kurtarma çalışmaları esnasında yaşanan artçılar nedeniyle haber kanalları canlı yayın yaptığı esnada birçok bina yıkıldı. Ekipler geri çekilmek zorunda kaldı.

Görüntülerin hemen ardından Kandilli Rasathanesi, saat 13:24'te Kahramanmaraş 7.5 şiddetinde bir deprem daha yaşandığı bilgisini geçti.

AFAD saat 13.24 olarak kaydettiği depremin şiddeti 7,6 olarak açıkladı.

AFAD DEPREM GENEL MÜDÜRÜ: ARTÇILAR DEVAM EDECEK

AFAD Deprem Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, “Bu depremin sonrasında yine 100’ün üzerine 3 tanesi 6.6 şiddetinde artçı sarsıntılar meydana geldi. Kahramanmaraş sınırları içerisinde Elbistan bir başka deprem meydana geldi. Bunların her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. Bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. Bu artçı sarsıntılar uzun bir süre devam edecektir. 6.7- 6.6 şiddetine kadar artçı sarsıntılar bölgede devam edecektir. Bu sarsıntılar da bu kadar büyüklükteki bir depremden sonra bir yıl kadar devam edecektir diye tahmin ediyoruz. Vatandaşlarımız kesinlikle hasarlı binalara girmesin.”