AKP Sözcüsü Ömer Çelik Sedef Kabaş'ın Yaptığı Pespayeliktir Dedi

Partisinin MYK toplantısı sonrası açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Gazeteci Sedef Kabaş'ın yaptığının fikir hürriyeti ile alakası yok; bu konuda CHP'nin yaptığı nefret siyasetinin önünü açmak” ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri gerekçe gösterilerek tutuklan gazeteci Sedef Kabaş'ı hedef aldı. Kabaş hakkında, "Bu en son gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş'ın yaptığı hareket kabul edilemeyecek bir davranış biçimidir. Başlı başına ahlak yoksunluğu, pespayeliktir" ifadelerini kullandı.

Çelik, şöyle devam etti: "Bunun fikir hürriyeti ile ilgisi yoktur. Bugün vatandaşlarımız Türkiye'nin her tarafında bu ahlaksız yaklaşım karşısında suç duyurusunda bulunmuştur. Cumhurbaşkanlığı makamına hakarettir. Muhalefet, demokrasi için zorunludur. Keşke kaliteli bir muhalefetimiz olsa. Aynı şeyler sizin genel başkanlarınıza, çalışma kurumlarınıza söylense kabul eder misiniz? AK Parti mücadelesini hukuki olarak sürdürecektir. Hakaret ve nefret siyasetine asla geçit vermeyeceğiz."

Sedef Kabaş’ın tutukluluğuna itiraz edildi
(Gazeteci Sedef Kabaş, TELE1'deki televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle, cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanmıştı. Kabaş, savunmasında, “Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de değiştirerek sarf ettim. Bundan da anlaşılacağı üzere hakaret etme gibi bir kastım yoktur. Kast etmek istediğim, toplumu kucaklayan, birleştirici bir üslup olması gerektiğidir. Bunu vurgulamak istedim. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Serbest bırakılmayı talep ederim” demişti.)