Şafak Mahmutyazıcıoğlu Cinayetinde Yeni Detaylar! Ece Erken Mahkemeyi Terk Etti

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Seccad Yeşil "Küfür üstüne olan bir olay bu. Olay anında da ben 'Dur yapma Kadir, ateş etme.' diyorum. Silah patlar patlamaz orayı terk ettim." derken; sanığın bu sözlerine sinirlenen Ece Erken, duruşma salonunu terk etti.

Galerinin tamamı için tıklayınız

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun geçen yıl Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı'ndaki restoranda uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin 20 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 7 tutuklu ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı. Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun eşi Ece Erken ve ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Tanık olarak dinlenen Sezer Çakır, yakın arkadaşı Ece Erken'in evine taziye için gittiğinde tanıklardan Fatih Sipahi'nin kendisini aradığını belirtti.

ŞAFAK'I ÖNCE BALIKÇIDA GÖRMÜŞLER SONRA SİLAH TEMİN ETMİŞLER

Fatih Sipahi'nin Ece Erken ile görüşmesi gereken önemli bir konu olduğunu söylediğini aktaran Çakır, "Yaptığımız görüntülü konuşmada Fatih Sipahi, Seccad Yeşil'in olaydan sonra kendisinin evine geldiğini ve konuştuklarını anlattı. Seccad, Şafak'ı önce balıkçıda gördüklerini, sonra Galeria'ya gidip silah temin ettiklerini ve Yeşilköy'e dönüp olayın gerçekleştiğini söylemiş. Fatih, organize şubeden Hüseyin isimli bir komisere bunu söylediğini anlattı." diye konuştu.