ODTÜ Rektörlüğü Protestodan Mı Korktu? Devrim Stadyumu'ndaki Mezuniyet Törenini İptal Edildi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, gelenekselleşen ve büyük ilgi gören Devrim Stadyumu'ndaki mezuniyet törenini, 'güvenlik' gerekçesiyle iptal ettiğini duyurdu.

Galerinin tamamı için tıklayınız

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, gelenekselleşen ve büyük ilgi gören Devrim Stadyumu'ndaki mezuniyet törenini, 'güvenlik' gerekçesiyle iptal ettiğini duyurdu. Rektörlük, akademisyen ve öğrencilere attığı duyuru metninde, mezuniyet töreninin Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenleneceği açıklandı. Karar, akademisyen ve öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. 

Toplumsal olaylarla ilgili dikkat çeken pankart ve dövizlerle her sene Devrim Stadyumu'nda gerçekleşen mezuniyet töreniyle ilgili Rektörlük'ten atılan mailde, "Stadyum’da düzenlenmesi planlanan bir törende gruplaşmalara neden olabileceği ve farklı grupların tören alanımızı kendi amaçları doğrultusunda bir protesto alanına çevireceği yönünde bilgiler almış bulunuyoruz. Dolayısıyla, bu olumsuz gelişmeler tören hazırlıkları sürecimizde bizleri oldukça zorlayan, farklı çözüm arayışlarına yönlendiren bir durum halini almıştır." ifadeleri yer aldı. 

Rektörülük'ten 'Ek güvenlik önlemlerinin alınmasını zorunlu hale getirdiği' öne sürülen törenle ilgili ODTÜ'lülere atılan mail şöyle: