Kemal Sunal'ın Garip Filminin Fatoş'u Ece Alton Şimdi Ne Yapıyor?

Kemal Sunal'ın Garip filminde ilk başrolünü oynayan, küçük Fatoş rolündeki Ece Alton şimdi ne yapıyor? Eski çocuk oyuncu, Garip filminin hayatında neleri değiştirdiğini ve şimdi ne yaptığını anlattı.

Galerinin tamamı için tıklayınız

Yeşilçam’ın bir dönemine damga vuran filmlerin bazıları Hollywood’dan uyarlanmasıyla dikkat çeker. 1986 yapımı Garip filmi de Charlie Chaplin’in klasiği The Kid'den uyarlanır. Memduh Ün’ün yönetmenliğini üstlendiği filmde, Kemal Sunal ve Ece Alton başroldeydi. Filmde Fatoş’u canlandıran Ece Alton, Hürriyet'ten Eda Solmaz'a konuşarak, oyunculuğa nasıl başladığını şöyle anlatıyor:

“Babam mimar, annem piyanist. Ben ise enerjisi yüksek bir çocuktum, çok da televizyon seyredilmeyen ama annemin işten dönünce bana uzun uzun kitap okuduğu bir evdeydim. Bazı sabahlar, farklı karakterleri oynayarak kahvaltıya inerdim, böyle çok eğlendiğimi hatırlıyorum. Annemin bir arkadaşının dikkatini çekmişti bu durum ve ‘Bir deneme çekimine mi gitseniz?’ demişti. Her şey reklamlarla başladı, Beslen Makarna, Schweppes, Çokoprens, Mis Süt, Paşabahçe Borcam aklımda kalanlar...”