Emekli ve memur maaşına düzenleme! Tarih belli oldu

7.500 lira en düşük emekli maaşı üzerinde aylık alanlar ile en düşük memur maaşı rakamını 22 bin TL’ye yükseltecek düzenleme için düğmeye basılıyor.

Galerinin tamamı için tıklayınız

Kurban Bayramı’ndan sonra Meclis’e gelmesi beklenen 5-6 maddelik yasa teklifi ile emekliye zam oranında refah payı kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda prime göre kademeli zam formülü gündeme geldi.

Emekli maaşlarının düzeltilmesi ve en düşük memur maaşının 22 bin lira yapılmasına dönük düzenleme için düğmeye basıldı. TBMM Başkanlığı görevine Numan Kurtulmuş'un seçilmesi ile birlikte gözler, ihtisas komisyonlarının oluşumuna çevrildi.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI İÇİN YENİ YASA

Kurban Bayramı’na kadar olan süre içinde önce ihtisas komisyonlarında partilerin kaç üye ile temsil edilecekleri belirlenecek. Partiler daha sonra komisyonlara verecekleri üye isimlerini bildirecek. Komisyon başkanları seçilip Meclis yasama çalışmalarına başlayacak. AK Partili milletvekillerinin üzerinde çalıştığı 5-6 maddelik memur ve emekli maaşları ile alakalı düzenleme teklifi, yeni dönemde çıkacak ilk yasa da olacak. Kanun değişikliğinin Kurban Bayramı’nın hemen ardından Meclis’e gelmesi bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞLARINDA KADEMELİ ARTIŞ