Asgari Ücretliye, Memura Emekliye Zam Yolda

5 Haziran’da açıklanacak Mayıs enflasyonu ile asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı yapılacak.Masada ilk etapta 5 aylık enflasyon rakamı olacak. Memur zammı ve emekli zammı için sendikalar zam pazarlığına yüzde 45’ten başlayacak. 1. derecedeki tüm memurlara verilen 3600 ek gösterge ile maaşlara 2 bin liraya yakın ek artış sağlanacak.

Galerinin tamamı için tıklayınız

Memuru, emeklisi, asgari ücretlisi ve özel sektör çalışanı. Milyonlarca kişi maaş zamları için gözünü enflasyon rakamlarına çevirmiş durumda. Memur zammı, emekli zammı ve asgari ücret zammı için Temmuz ayında belli olacak 6 aylık enflasyon ile yeni maaşlar da şekil alacak. Zam oranı belli olmasına sadece 2 veri kalırken, Mayıs ayı enflasyonu daha kritik bir hale geldi.

MAYIS AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mayıs ayı enflasyon rakamları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 5 Haziran Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanacak. Nisan ayı TÜFE verisi, aylık yüzde 2,70 artış beklenirken, yüzde 2,39 artış yönünde açıklanmış ve yıllık enflasyon yüzde 43,68 seviyesinde gerçekleşmişti. Mayıs ayı enflasyon hesaplamasında değişikliğe gidiliyor.