Türkiye'de olağanüstü günler..

Türkiye, olağanüstü günler yaşıyor.Aslında pimi çekilmiş bir bomba üzerinde olduğumuz belliydi. Uzmanlar televizyonlarda açık açık söylüyordu. Yerli Nostradamus'umuz Fuat Avni bile, nokta atışı gibi verdiği tarihlerle bu uyarıyı yapmıştı. Sonunda geldik bu olağanüstü günlere..

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin

İşıd ve Pkk ile aramızdaki sessiz bekleyiş ve kabulleniş sona erdi. Suruç katliamıyla pimi çekilmiş bomba patladı. Kısa sürede, operasyon, sınır ötesi harekatlar ve İncirlik üssünün müttefiklere açılmasıyla bu sessi bekleyiş sona erdi.
Ne zamana kadar ?
Bu olağanüstü günler kötümserlerin dediği gibi, içsavaşa kadar gidecek uzun bir kaos süreci mi ?
Bu soruyu eski dışışleri bakanı Yaşar Yakış'a sordum. Yakış bu hareketli günlerin en fazla Ağustos ortalarına kadar süreceğini, bunu ardından da taraflar arasında görüşmelerle uzlaşma yoluna girebileceğini söylüyor. Yakış, Suriye konusunda başından beri yanlış bir politika izlendiğini söyleyen farklı bir Akp'liydi. Zaten Dışışleri bakanlığını da bu yüzden kaybetti.
Yakış'la benzer bir görüşe sahip olanlardan biri de İçişleri eski bakanı Sadettin Tantan, Bakanlığı döneminde başta Hizbullah olmak üzere terör gruplarıyla mücadele eden Sadettin Tantan, artık dibe vurulduğunu ve çıkışa geçileceğini söyledi. Tantan da bu operasyonların kısa süreceği ve daha sonra Türkiye'nin normal sürece döneceğini söyledi.
REHİN ALMALARA DİKKAT..

Bir güvenlik yetkilisi, terör örgütlerinin artık suikast ve bombalamadan çok " rehin alma" eylemlerine ağırlık verdiği konusunda uyardı. "ışıd, Musul konsolosluğundaki rehin almayla istediğini almıştı. Yine aynı yöntemi deneyebilir" dedi. Dış temsilciliklerimizin de bu konuda daha önceden uyarılmış olduğunu söyledi.
Bir başka uzman da PKK'nın da "çok önemli bir kişiyi" kaçırmayı planladığını ve karşılığında Öcalan'ın serbest bırakılmayı isteyecekleri bilgisini aktardı.