HDP, AKP'den hangi milletvekilini transfer edecek?

HDP, MHP'nin elinden ana muhalefet kozunu almak için sayısını 81'e çıkaracak bir milletvekilinin peşinde.. Hatta Akp'li, Doğulu bir milletvekilinin eli kulağında deniyor.

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin

HDP, aynı sayıdaki milletvekiline sahip olan MHP'nin elinden anamuhalefeti alabilmek için transfer peşinde.

Önemli bir kaynaktan aldığım bilgiye göre HDP, seçim güvencesi vererek AKP'den ve CHP'den bir milletvekili koparma görüşmelerini elaltından sürdürüyor. Hatta bu konuda AKP yöneticileriyle de anlaşmış olduğu savunuluyor.

Olası AKP-CHP koalisyonundan sonra mecliste MHP de , HDP de 80 milletvekiline sahip olması nedeniyle ana muhalefet kim olacak tartışması yaşanmıştı.
Teamüller, eşitlik durumunda en fazla oy oranına sahip olan partiye ana muhalefet hakkı tanıyor.

Bu durumda MHP ön alıyor.

HDP, en önemli rakibinin elinden bu kozu almak için sayısını 81'e çıkaracak bir milletvekilinin peşinde.. Hatta Akp'li, Doğulu bir milletvekilinin eli kulağında deniyor.

MHP, ana muhalefeti de kaybederse bu partide kazanlar kaynamaya başlar.

CHP'YE KADIN BAŞKANVEKİLİ TAMAYLIGİL..

TBMM Başkanlığı için Deniz Baykal çalışadursun, başkanvekili adayı belli oldu.
Chp Grup toplantsının ardında akşam saatlerinde meclisteki odasında İstanbul milletvekili ve eski genel sekreter Bihlun Tamaylıgil ile görüşen Kılıçdaroğlu, CHP ye düşen meclis başkanlığı için kendisini aday göstereceğini söyledi. Tamaylıgil Kılıçdaroğlu'nun bu önerisine sıcak baktı.
Meclisten bir başka kulis de CHP Genel başkanının milletvekillerine uyarısı..Kılıçdaroğlu mecliste danışman kadroları seçerken olgun davranılmasını ve birbirlerinin akrabasını personel olarak görevlendirmemelerini istedi. Kılıçdaroğlu bu konuda olgun davranılmasını ve basına malzeme verilmemesine dikkat çekti.
Kılıçdaroğlu'nun bu uyarısına, tam 25 tane sekreter adayıyla görüşerek Genel merkeze kadar şikayet edilen bir yeni milletvekili sebep olmuş.