Erken seçim kıyağı..

Koalisyon hesapları ve kulisleri tam gaz gidiyorken erken seçim hazırlıklarını dikkate almamak olmaz

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin

Adalet ve Kalkınma Partisi, koalisyon hesabını tutturamazsa erken seçim için el altından çalışıyor. AKP'nin meclis grubunda hazırlanan bir yasa teklifi olduğu fısıldandı. Buna göre, yeni seçilmiş olan ilk kez milletvekili olanlar için özlük haklarının aynen korunmasına olanak sağlanıyor. Bu öneriye bütün partilerin de sıcak baktığı da belirtiliyor. Bu dönemde seçiken milletvekillleri, bundan sonraki dönemde seçilemeseler de, emeklilik haklarını koruyabilecek.Kendileri ve yakınları için sağlık,pasaport ve buna benzer haklar da aynen korunacak.
Bunun için meclisin çalışmaya başlaması ve tek maddelik bir geçiçi yasa yeterli gözüküyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu erken seçim tartışmalarında , yeni seçilen vekillere haksızlık olacak diye konuyu dillendirmişti. Saray dan da olumlu sinyal alındı. Cumhurbaşkanı, erken seçimde Ak Parti oylarının yükseleceğini ve HDP'ye giden ödünç oyların yerlerine döneceğine ilişkin siyasi değerlendirmeler nedeniyle erken seçime olumlu bakıyor.

Bir diğer konu da, Yüksek Seçim Kurulundaki hazırlıklar. YSK, seçim yapılacakmış gibi tüm hazırlıkları hızla yapıyor. Hatta Anayasal süreç hesaplanarak 22 Kasım tarihine göre tüm hazırlıklar neredeyse bitmek üzere.
Hadi hayırlısı. Herşey milletvekilleri için.
Hayat onlara güzel.