CHP'de aday listelerine kim karar veriyor?

1 Kasımda gerçekleştirilecek erken seçimde adaylık listeleri için CHP’deki bazı kontenjanlar belli. Peki ama bu kontenjanlar konusunda kimler daha etkili ?Gürsel Tekin mi, Tekin Bingöl mü yoksa Bülent Kuşoğlu mu daha etkin Genel başkan nezdinde ? Aslında hiçbiri değilmiş...

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin

CHP’de gözler yeni oluşturulacak adaylık listelerinde. Edinilen bilgilere göre toplamda 12 veya 13 milletvekili adayının yeri değiştirilecek. Bu 12 yer bile pek çok kişinin iştahını kabartmış durumda. Özellikle Teşkilat Başkanı Tekin Bingöl’ün odası geçen seçimde olduğu gibi dolup dolup taşıyor. Bingöl, bu çok sınırlı sayıdaki yer için gelen talepleri dinlemeye çalışıyor.

CHP’deki bazı yerler belli. Müftü Özkes’in yerine İl başkanı Murat Karayalçın getiriliyor. RTÜK Üyesi Ali Öztunç Kahramanmaraş ve konsolos Öztürk Yılmaz Ardahan’dan aday oluyor. Bazı illerde liste kaydırması olacak. Bu illerin başında Adana ve Mersin geliyor. Adana’da İl başkanı listeye ortalardan monte edilecek. Mersin için sanat dünyasından sürpriz bir isim konuşuluyor.
Bu kontenjanlar konusunda kimler daha etkili diye bir soruşturdum..Gürsel Tekin mi, Tekin Bingöl mü yoksa Bülent Kuşoğlu mu daha etkin Genel başkan nezdinde ?
“Hiç de öyle bilindiği gibi değil “dedi kaynağım. “ Kemal Beyin parti dışında 4 arkadaşı var. Bunlar ayrı bir bürodalar. Biri çocukluk arkadaşı, diğeri üniversiteden başlamak üzere yakın arkadaşı, biri akrabası, birisi de son yıllarda samimiyet kurduğu siyaset dışı bir isim. Kemal Bey sadece onların tavsiyelerine kulak verir.”
Çok israr etmeme rağmen, “ valla aday değilim merakımdan soruyorum desem de ne isimleri ne de adresi verdi..Öğrendiğimde medyafaresi okurlarından merak eden varsa diye paylaşacağım..

ŞİMDİ DE MEZARLIK KRİZİ
MHP’de Tuğrul Türkeş krizi devam ediyor. Son olarak Tuğrul Türkeş’in Bakanlar Kurulu sonrasında Başbakan Davutoğlu ile birlikte Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret etmesi bazı parti yöneticililerini kızdırdı.
MHP Başkanlık basın Müşaviri Metin Özkan, bu tepkileri“ Başbakan ziyaret etmekte çok geç kalmış. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ziyaret etmeli..Anıtmezar halka açık bir yer ve etrafında dikenli tel yok. İsteyen herkes ziyaret edebilir. Bizim tepkimiz Bağbuğun adının bölücülerle ve bölücülerle ilşkilendirilen kişilerle biraraya getirilmesi ve Rahmetli’nin mezarında rahatsız edilmesi.” Diye özetledi.
Bu kavga bitmez..

MÜŞERREF SEÇKİN - MEDYAFARESİ