CHP'de Çarşamba gününe dikkat!

Aldığım kulise göre, Kılıçdaroğlu beklendiği gibi Deniz Baykal'ı meclis başkan adayı göstermeyecek. Görüşmeler Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinden gidiyor. Uzlaşma MHP'li aday üzerinde gerçekleşirse CHP içerisinde mini bir kıyamet kopmaz mı? 

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin

GİTME DEDİĞİMİ ANLAMAMIŞ..

Sürpriz Erdoğan-Baykal görüşmesinin üzerinden günler geçmesine rağmen CHP içerisindeki yankıları dinmek bilmiyor.
Kemal Kılıçdaroğlu, yakın çevresine " beni arayıp davet aldığını söylediğinde Sayın Baykal'a, Saray 'da nasıl görüşeceksiniz, olur mu hiç" dediğimde onu, başka yerde görüşebilirsiniz diye anlamış. Bu kadar deneyimli bir politikacı " gitme" dediğimi nasıl anlamadı..." demiş.
Halef - selef arasındaki sıkıntı bununla da kalmıyor.

Baykal da adı etrafında dönen tartışmalardan oldukça rahatsız. Hem onursal genel başkan denecek, hem de her attığım adım, türlü hesapların içine çekilecek demiş.

Aldığım kulise göre, Kılıçdaroğlu beklendiği gibi Deniz Baykal'ı meclis başkan adayı göstermeyecek. Görüşmeler Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinden gidiyor. Uzlaşma MHP'li aday üzerinde gerçekleşirse CHP içerisinde mini bir kıyamet kopmaz mı?

Çarşamba gününü bekleyelim derim ben..

CEM UZAN'DAN HABER VAR..

12 yıldır yurtdışında yaşayan Cem Uzan twitterdan, " Genç Parti zamanı" mesajı attı.
2002 yılında Cem Uzan liderliğinde ilk kez seçime giren Genç parti yüzde 7'lik bir oy oranı yakalamıştı. AKP iktidara geldiğinde ise Uzan ailesinin mallarına el konmuş, aile yurtdışına kaçmıştı. Ancak Uzan ailesi ile ilgili açılan davalar devam ediyor ve Türkiye'ye dönmeleri de zor gözüküyor.
Bence bildikleri birşey var, boşa atmaz benim bildiğim Cem Uzan.
Havada erken seçim mi kokusu mu aldı, taa Pariste...

GÖÇ DENİZİ..
Sık sık ikinci evim olan Bodrum'a gidiyorum.
Evim Kos adasının tam karşısında ve o kadar yakın ki, nereyse gece hayatının renkli ışıklarını bile görebiliyoruz.
Havalar ısınmasıyla tekne tekne göçmenler, neredeyse bir kaç günde bir Yunanistan'a sığınmak için Kos adasına giderken denizde yakalanıyor. Çoğunluk tabii ki Suriyeli, Afganlılar ve bazı Afrika ülkesi vatandaşları da var aralarında.
Bir de yakalanamayanlar var.
Sahil güvenlik fazla mesai de yapsa kaçaklara bir türlü yetişemiyor.
Çok ciddi bir pazar oluşmuş durumda.

Para kazanmak için o kadar fazla gözünü karartmışlar var ki, caydırıcı olnayan cezalar nedeniyle insan kaçakçılığını sürdürüyor.
Bu konuda konuştuğum görevlilerin anlattıkları inanılmaz.
"Bir sürü mazot yakıyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Götürüyoruz yabancılar masasına. "daha öncekilerin işlemlerini bitiremedik" diyerek salıveriyorlar . Serbest kalıp Bodrum sokaklarına dağılan kaçak göçmenler, yine teknelerle kaçmayı deniyorlar.
Yunanlı yetkililer de tepkili. Bizim özellikle kaçakları yakalamayıp, onlardan kurtulmaya çalıştığımızı söylüyorlar.
Bir de işin turizm kısmı var. Turistler için çok popüler olan Bodrum'da bu kaçma kovalamaca insanlar çok rahatsız ediyor.
E, kapıları açtık madem. Çekeceğiz.