Böbürlenme Fatih Terim o kadar da üstün değilsin!

‘Türk büyüğü’ Fatih Terim Alaçatı'da lüks bir villa satın almış. Hayırlı olsun. Vatan’dan Öncel Öziçer’in haberine göre Terim önce komşu evlerin köpeklerine kafayı takmış, komşular sokağın ‘ünlü’ yeni sakini Terim’i kırmamak için köpekleri ni uzaklaştırmışlar.  

Gökhan Kaya Gökhan Kaya

Ame mevzu burada bitmemiş.

Bu sefer de Terim’in kulaklarını sokaktan gelen köpek sesleri tırmalamaya başlamış. İddiaya göre Terim, mahallelinin baktığı aşılı köpekleri "Koku geliyor, mikrop yayar bunlar" diyerek otoyola attırmak istemiş.

Bilirsiniz bu memleketin iliklerine işlemiş, ruhunu yansıtan -özellikle Avrupalıları geldiklerinde en çok şaşırtan- şeylerden birisi sokaklarda halkın kedilere, köpeklere bakması, onlarla birlikte yaşamasıdır.

Köpekler mahallenin doğal bir parçasıdır, çoğu teyze kendi sokağında yemek artıklarıyla mutlaka birkaç köpek besler, yazın kediler için evlerin önüne su konulur.

Fetih Terim de Adana’nın bir mahallesinden çıkmış yurdum insanı olarak bunları bilir elbette. Ama belli ki o artık bir ‘elit’ olmuş –hem de o tarzan ingilizcesiyle-, yüksek duvarlı hijyenik villasında steril hayatının mahalleden gelen seslerle kirlenmesini istemiyor.

Şimdi ‘imparator’un hayli şişmiş egosunu biraz inciteceğim ama bana kalırsa Terim’in bir sokak köpeğinden ‘üstünlüğü’ tartışılır.

Şimdi bazıları oha diyecek. Durun bir dakika! Ölçeğimizi genişletelim.

Sizce bugün Dünyamıza bir meteor düşse ve içinde yaşadığımız gezegen yok olsa evren için ne değişir?

Hiçbir şey.

Milyarlarca gezegenden biri yok olmuş olur ve evrenin döngüsüne bu durumun hiçbir etkisi olmaz. İnsanlık sadece muhtemelen pekçok yaşam formundan birisi olarak küçük bir not olarak evrenin tarihinde yer alır.

Bu tam bir yok oluş ise bir akıllı canlı formu dünyaya ait kalıntılar bulduğunda muhtemelen insanı da köpek, kuş, maymun vs gibi bir canlı türü olarak kayıt altına alıp geçecektir.

İnsanın yarattığı uygarlıktan biraz daha fazla, mesela arkeolojik kazılar yapılabilecek kadar kalıntı bulunursa, uzaylılar neyi kayıt altına alırlar sizce: Piramitleri, Mona Lisa’yı, Einstein’in izafiyet teorisini, Newton’un yerçekim kanununu, Aşının buluşunu, IŞİD’den kalırsa Palmira şehrini, Roma kalıntılarını...

Velakin insanlık adına bir not düşülse bak sana sıra bir türlü gelmiyor sayın Terim!
Altı üstü insanları eğlendirip iyi para kazanmışsın, futbol sektörüne hizmet etmişsin. O mevzuda da Messi’nin, Maradona’nın yanında ismin bile geçmez.

Bin yıl sonra belki o mahalledeki kanalizyon çalışmalarında kızdığın köpeklerle yan yana iskeletin bulunacak ve bir çöp torbasında başka yere atılacak.

İnsanın bir tür olarak diğer canlılardan ‘üstünlüğü’ iddiası daha geniş ölçekte baktığınızda çok abartılıdır. Bu üstünlük iddiasına dayalı olarak diğer canlı türlerinin yaşamını kısıtlamaya çalışması, onları yok etmesi , sömürmesi ise bana kalırsa düpedüz ayrımcılıktır.

Velhasıl bu kadar böbürlenme Fatih Terim belki de bir köpekten o kadar da üstün değilsin.