Neden evlenmek istenir?

Medyafaresi.com yazarı Gökçen Erdoğan, evlenmek istemenin altında yatan sebepleri yazdı. İşte Eroğan'ın çarpıcı analizleri...

Gökçen Erdoğan Gökçen Erdoğan

KADINLAR NEDEN EVLENMEK İSTER

1) Evcilik oyna oyna bir yere kadar. Hayaller gerçeğe dönüşmek ister bir yerden sonra ve kadın evciliği hayatına yaymaya meyillidir.

2) Annelik içgüdüsü, bebek sahibi olma istek ve amacını yaş ilerledikçe belirginleştirir. Vakitlice halledilmesi gereken bir olaydır bu.

3) Aile boyunduruğu altından çıkmak için keyifli bir yol olarak görülür evlilik. Ekonomik olarak farklı bir zemine geçme anlamı da taşır.

4) Yeni bir düzen kurma süreci, kadının zevk ve hayallerini sergileme biçimidir adeta. Dekorasyon, evliliğin önemli bir kısmını oluşturur böylece.

5) Kadınlar, yalnızlıktan hoşlanmazlar ve uzun vadede yoldaşlık etme fikrine sıcaktırlar. Biriyle yaşlanma hayali bitmek tükenmek bilmez.

6) Kadınlar arası rekabete hemen her kadın dahil olur. Evlenmek ve çocuk yapmak da adeta level atlamaktır.

7) Toplumsal baskı, ‘evde kalma’ tanısı, bunu içler acısı bulma hali ve kadının kendine acımaya başlaması evliliği kaçınılmaz kılar.

8) Aşık olduğuna ipotek koymanın adı nişan, sahip olmanın adı evliliktir bir bakıma.

ERKEKLER NEDEN EVLENMEK İSTER

1) Aile evinden sıkılır ve kişisel bakımlarına yeni bir boyut getirmek, içine düzenli cinsel yaşamı da katmak isterler.

2) Düzensiz kalmaktan ve görüşülmesi sakıncalı bulunan bekar arkadaşlardan olmak istemezler.

3) Soylarının devamı konusunda hem istek duyar hem de aileden baskı görürler. Erkek evladı biraz daha önemli bulanların kendilerince nedenleri de budur.

4) Sevdikleri kadının, yaş geçmesi ve evde kalma kaygısıyla rota değiştirebileceğini düşünür ve vakitlice ipotek koymak isterler.

5) Yorulurlar. Evlilik, erkekler için bir dinlenme vesilesidir. Evlendikten sonra pişmanlık şakaları yapmaları da bu gerçeği değiştirmez.

6) Evliliği, sorumluluk sahibi olma aşamasına geçiş yani bir nevi seviye atlama olarak görürler.

7) Sorunsuz, devamlı ve mutlu cinsel yaşamın anahtarı olarak tek eşliliği görürler. Bazen sadık kalamazlar ama doğrunun bu olduğunu bilirler.

8) Hayatlarındaki kadını utandırmaktan ve üzmekten çekinir, adını koyma yoluna giderler.